Бісквіт класичний з розпушувачем: рецепт українською

2.8K
Автор : Tetiana Cherry
Класичний бісквіт, приготовлений за моїм рецептом, можна використовувати як основу для тортів, тістечок або солодких пирогів. Також він чудовий у ролі самостійного ніжного десерту до чаю.
Підготовка 5 minutes
Приготування 1 hour
Кухня Європейська
Категорія Випічка та десерти
Порції 4
Калорійність (100г) 273

Інгредієнти
  

  • 3 шт яйця
  • 100 г цукру
  • 100 г пшеничного борошна
  • 1.3 ч.л. розпушувача
  • 1 дрібка солі
  • ванілін (за бажанням)

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі продукти.
    Крок 1 Інгредієнти для приготування класичного бісквіту в духовці
  • Розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте форму для майбутнього бісквіта (у мене роз'ємне кільце діаметром 18 см). Дно форми треба попередньо застелити папером для випічки, бічні частини краще нічим не змащувати (оскільки я взяла роз'ємне кільце, то замість паперу використовувала фольгу).
    Крок 2 форма 18 см для запікання бісквіта
  • Розділіть цукор на дві рівні частини. Одна частина цукру піде в білки, інша - в жовтки.
    Крок 3 цукор розділений на 2 рівні частини
  • Борошно з'єднайте з розпушувачем, перемішайте та обов'язково просійте.
    Крок 4 борошно змішане з розпушувачем та просіяне
  • Обережно відокремте білки від жовтків. Простежте, щоб жовток не потрапив у білок.
    Крок 5 білки яєць відокремлені від жовтків
  • Додайте в білки сіль.
    Крок 6 сіль додана до білків
  • Спочатку збийте міксером білки (вінчики та чаша мають бути сухими та чистими). Починайте збивати на повільній швидкості міксера до появи білої піни.
    Крок 7 білки яєць збиті міксером до появи білої піни
  • Потім всипайте невеликими порціями цукор, при цьому безперервно збиваючи білки на невеликій швидкості міксера. Коли цукор весь всипали в білки, вмикайте середню швидкість міксера (або трохи вищу за середню) і продовжуйте збивати доти, доки маса не стане білою, щільною, збільшиться у 2-3 рази. На білках мають залишатися сліди від вінчиків.
    Крок 8 до білків доданий цукор і маса стала білою щільною
  • Далі переходьте до жовтків. Всипте цукор, що залишився, і ванілін (за бажанням). Збивайте міксером на середній швидкості доти, доки маса не стане однорідною і посвітлішає.
    Крок 9 до жовтків доданий цукор і ванілін маса збита до однорідного стану
  • Потім до збитих жовтків додайте трохи білкової маси.
    Крок 10 трохи білкової маси додано до збитих жовтків
  • Акуратно перемішайте суміш силіконовою лопаткою до однорідності, рухами знизу-вгору.
    Крок 11 суміш перемішана силіконовою лопаткою
  • Отриману жовткову суміш додайте до решти білкової маси.
    Крок 12 отримана жовткова суміш додана до решти білків
  • Перемішайте лопаткою рухами знизу-вгору.
    Крок 13 яєчна маса ретельно перемішана
  • У готову масу всипайте потроху борошно з розпушувачем (у 2-3 прийоми).
    Крок 14 потроху всипане борошно з розпушувачем
  • Акуратно і ретельно перемішуйте, рухами знизу-вгору, так, щоб борошно все рівномірно вмішалося. Маса повинна вийти повітряною і однорідною.
    Крок 15 тісто для бісквіта ретельно перемішано до однорідного стану
  • Влийте тісто для бісквіта у форму.
    Крок 16 тісто для бісквіта перелито у форму для запікання
  • Відправте бісквітне тісто в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Перші 20 хвилин під час випікання духовку не відкривайте, оскільки від перепаду температури ваш бісквіт може осісти. Час випікання може відрізнятися, оскільки духовки у всіх нас різні (у мене газова), тому готовність бісквіта перевіряйте шпажкою - якщо вона суха і чиста, то бісквіт готовий.
    Крок 17 шпажкою перевіряється готовність бісквіта
  • Бісквіт перекладіть на решітку (або в будь-яке інше місце), дайте йому трохи охолонути.
    Крок 18 готовий бісквіт переклали на решітку щоб він охолонув
  • Потім пройдіться ножем по краях форми і витягніть її.
    Крок 19 ножем пройшлися по краях форми щоб її витягти
  • І знову перекладіть бісквіт на решітку, нехай повністю охолоне.
    Крок 20 бісквіт знову переклали на решітку щоб він охолонув повністю
  • Дайте бісквіту "відлежатися" кілька годин.
    Крок 21 бісквіт відлежується кілька годин
  • Ніжний і пишний бісквіт готовий! Прикрасьте його, як ваша душа забажає і подавайте до столу.
    Пишний бісквіт в духовці рецепт класичний українською
  • Спробуйте приготувати класичний бісквіт в духовці за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням ?

Від авторів

Зберігайте собі цей рецепт класичного бісквіту на 3 яйця та читайте інші рецепти українською на нашому сайті bazylik.com.ua ☘️
Ідея нашого проєкту BAZYLIK - покрокові рецепти з фото "від людей для людей". Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих і смачних страв, які ви зможете приготувати для своїх рідних та друзів ?❤️
Схожі запити бисквит рецепт класичний українською, бісквіт класичний з розпушувачем, класичний бісквіт на 3 яйця, класичний бісквіт рецепт, рецепт бісквіта в духовці, рецепт класичного бісквіту
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close