Класичний бісквіт, приготовлений за моїм рецептом, можна використовувати як основу для тортів, тістечок або солодких пирогів. Також він чудовий у ролі самостійного ніжного десерту до чаю.
Інгредієнти
- 3 шт яйця
- 100 г цукру
- 100 г пшеничного борошна
- 1.3 ч.л. розпушувача
- 1 дрібка солі
- ванілін (за бажанням)
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте форму для майбутнього бісквіта (у мене роз'ємне кільце діаметром 18 см). Дно форми треба попередньо застелити папером для випічки, бічні частини краще нічим не змащувати (оскільки я взяла роз'ємне кільце, то замість паперу використовувала фольгу).
- Розділіть цукор на дві рівні частини. Одна частина цукру піде в білки, інша - в жовтки.
- Борошно з'єднайте з розпушувачем, перемішайте та обов'язково просійте.
- Обережно відокремте білки від жовтків. Простежте, щоб жовток не потрапив у білок.
- Додайте в білки сіль.
- Спочатку збийте міксером білки (вінчики та чаша мають бути сухими та чистими). Починайте збивати на повільній швидкості міксера до появи білої піни.
- Потім всипайте невеликими порціями цукор, при цьому безперервно збиваючи білки на невеликій швидкості міксера. Коли цукор весь всипали в білки, вмикайте середню швидкість міксера (або трохи вищу за середню) і продовжуйте збивати доти, доки маса не стане білою, щільною, збільшиться у 2-3 рази. На білках мають залишатися сліди від вінчиків.
- Далі переходьте до жовтків. Всипте цукор, що залишився, і ванілін (за бажанням). Збивайте міксером на середній швидкості доти, доки маса не стане однорідною і посвітлішає.
- Потім до збитих жовтків додайте трохи білкової маси.
- Акуратно перемішайте суміш силіконовою лопаткою до однорідності, рухами знизу-вгору.
- Отриману жовткову суміш додайте до решти білкової маси.
- Перемішайте лопаткою рухами знизу-вгору.
- У готову масу всипайте потроху борошно з розпушувачем (у 2-3 прийоми).
- Акуратно і ретельно перемішуйте, рухами знизу-вгору, так, щоб борошно все рівномірно вмішалося. Маса повинна вийти повітряною і однорідною.
- Влийте тісто для бісквіта у форму.
- Відправте бісквітне тісто в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Перші 20 хвилин під час випікання духовку не відкривайте, оскільки від перепаду температури ваш бісквіт може осісти. Час випікання може відрізнятися, оскільки духовки у всіх нас різні (у мене газова), тому готовність бісквіта перевіряйте шпажкою - якщо вона суха і чиста, то бісквіт готовий.
- Бісквіт перекладіть на решітку (або в будь-яке інше місце), дайте йому трохи охолонути.
- Потім пройдіться ножем по краях форми і витягніть її.
- І знову перекладіть бісквіт на решітку, нехай повністю охолоне.
- Дайте бісквіту "відлежатися" кілька годин.
- Ніжний і пишний бісквіт готовий! Прикрасьте його, як ваша душа забажає і подавайте до столу.
- Спробуйте приготувати класичний бісквіт в духовці за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням ?
Від авторів
Зберігайте собі цей рецепт класичного бісквіту на 3 яйця та читайте інші рецепти українською на нашому сайті bazylik.com.ua ☘️
Ідея нашого проєкту BAZYLIK - покрокові рецепти з фото "від людей для людей". Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих і смачних страв, які ви зможете приготувати для своїх рідних та друзів ?❤️