Як зварити смачний борщ без буряка: простий рецепт

247
Автор : Igor Anisimov
Іноді хочеться приготувати щось звичне, але з невеликими змінами — наприклад, борщ без буряка. Він виходить не менш ароматним та апетитним, зберігаючи насичений смак за рахунок м'яса, томатів і зажарки. Бульйон виходить наваристим, а овочі роблять страву густою і домашньою 🏡 Цей рецепт борщу без буряка підійде тим, хто віддає перевагу менш солодкому смаку та більш легкому відтінку супу. Після настоювання він стає ще смачнішим.
Підготовка 25 minutes
Приготування 1 hour 50 minutes
Кухня Українська
Категорія Перші страви
Порції 6
Калорійність (100г) 78

Інгредієнти
  

  • 500 г свинячого ошийка
  • 1/2 качана капусти
  • 2 моркви
  • 2 цибулини
  • 6 картоплин
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 2 помідори
  • 3 зубчики часнику
  • рослинна олія за смаком
  • 5 горошин чорного перцю
  • 2 горошини духмяного перцю
  • лаврове листя за смаком
  • сіль за смаком
  • зелень за смаком

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування борщу без буряка.
  • М'ясо миємо, нарізаємо середніми шматками і заливаємо водою. Поставте на вогонь.
  • Коли бульйон закипить, знімаємо піну, додаємо цілу цибулину, моркву, перці горошком і трохи солі. Варимо на повільному вогні 1,5 години.
  • За півгодини до готовності м'яса шаткуємо капусту, нарізаємо картоплю кубиками, моркву натираємо, цибулю і помідори нарізаємо.
  • Готове м'ясо виймаємо, варені овочі видаляємо. За бажанням бульйон можна процідити.
  • Кладемо до каструлі картоплю і капусту, перемішуємо і варимо до м'якості картоплі на слабкому вогні.
  • Для засмажки обсмажуємо цибулю 1–2 хвилини, додаємо моркву і смажимо ще хвилину. Вводимо помідори, томатну пасту і пару ополоників бульйону. Тушкуємо 5–7 хвилин на середньому вогні.
  • Нарізаємо м'ясо невеликими шматочками, подрібніть часник і зелень.
  • Перекладаємо засмажку до борщу, перемішуємо. За необхідності доречно додати окропу, щоб відновити об'єм рідини.
  • Додаємо лаврове листя і часник за 10 хвилин до закінчення варіння.
  • Коли картопля стане м'якою, повертаємо м'ясо до борщу, солимо за смаком і даємо настоятися під кришкою 20–30 хвилин.

Від авторів

Спробуйте приготувати борщ без буряка за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїми враженнями!
І не забудьте, ви знайшли рецепт борщу без буряка на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Цей рецепт шукають за запитами: борщ без буряка, борщ рецепт без буряка
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close