Густий та насичений червоний борщ з буряком: простий рецепт

263
Автор : Igor Anisimov
Насичений та ароматний борщ з буряком — одна з тих страв, яку неможливо сплутати ні з чим іншим. Завдяки поєднанню овочів та ніжного м'яса він виходить густим, з яскравим кольором та впізнаваним смаком 😋 Червоний борщ з буряком завжди викликає апетит і асоціюється з домашнім затишком. Навіть проста подача зі сметаною робить його повноцінним ситним обідом для всієї родини.
Підготовка 30 minutes
Приготування 2 hours
Кухня Українська
Категорія Перші страви
Порції 8
Калорійність (100г) 68

Інгредієнти
  

  • 800 г м'яса на кістці
  • 50 г квасолі
  • 400 г буряка
  • 250 г капусти білокачанної
  • 6 картоплин
  • 2 моркви
  • 2 цибулини
  • 140 г томатної пасти
  • 3 лаврових листя
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. оцту 9%
  • 10 горошин чорного перцю
  • 3 ч.л. солі
  • 5 г зеленої цибулі
  • 3 зубчики часнику
  • 15 г свіжого кропу
  • 15 г свіжої петрушки
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 2.5 л води
  • сметана за смаком для подачі

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі продукти для приготування борщу з буряком.
  • Промите м'ясо відправляємо в каструлю і заливаємо холодною водою, після чого вмикаємо вогонь і доводимо до кипіння. Обов'язково знімаємо піну, що з'являється на поверхні.
  • До м'яса додаємо квасолю, зменшуємо вогонь до слабкого і варимо бульйон приблизно півтори години.
  • Чистимо і подрібнюємо всі необхідні овочі: тонкими смужками шаткуємо капусту, кубиком нарізаємо картоплю, на великій тертці натираємо буряк і моркву, а цибулю нарізаємо дрібно.
  • 2 столові ложки олії виливаємо на розігріту сковороду, обсмажуємо на ній цибулю, поки вона не втратить вологу, туди ж відправляємо моркву і смажимо поки морква не розм'якне (буквально пара хвилин).
  • Додаємо буряк, 1 ч.л. солі, решту олії та обсмажуємо 2 хвилини, помішуючи. Вводимо цукор з томатною пастою, оцтом та 100 мл бульйону. Зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою приблизно 15 хвилин.
  • З готового бульйону дістаємо м'ясо, відділяємо від кісток, ріжемо невеликими шматочками.
  • У бульйон відправляємо картоплю, варимо ще 10 хвилин. Час спецій: додаємо чайну ложку солі, перець і лавровий лист. Потім відразу ж і капусту, засікаємо ще 10 хвилин.
  • Залишилося додати в борщ тушковані овочі, після чого обов'язково все перемішайте і варіть буквально 2-3 хвилини.
  • В самому кінці додаємо зелену цибулю, подрібнений часник, петрушку і кріп. Не вимикайте миттєво. Дочекайтеся закипання борщу. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися 15 хвилин.

Від авторів

Спробуйте приготувати борщ з буряком за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїми враженнями!
І не забудьте, ви знайшли рецепт  борщу з буряком на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Цей рецепт шукають за запитами: борщ з буряком, рецепт борщу з буряком
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close