Насичений та запашний борщ з грибами: покроковий рецепт

298
Автор : Olena Brusenska
Борщ з грибами – це ситна та ароматна страва, яка чудово підходить для пісного меню і просто для тих, хто віддає перевагу легким, але насиченим смакам. У цьому рецепті використовується основа з білих грибів, яка надає борщу глибокий лісовий аромат, а овочі роблять смак збалансованим і м'яким.
Підготовка 15 minutes
Приготування 50 minutes
Кухня Українська
Категорія Перші страви
Порції 5
Калорійність (100г) 45

Інгредієнти
  

  • 250 г грибів заморожених (100 г сухих або 200 г свіжих)
  • 300 г капусти
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 3-4 картоплини
  • 1 солодкий перець
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 1-2 лаврових листки
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль, перець мелений за смаком
  • зелень за смаком
  • рослинна олія для смаження

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування грибного борщу.
    Крок 1 Інгредієнти для приготування грибного борщу
  • Якщо використовуєте сушені гриби, залийте їх холодною водою і залиште на 2 години. Я використовую заморожені білі гриби. Такі гриби, як і свіжі, не треба замочувати. Просто помити, нарізати та залити водою (приблизно 2 л). Поставити каструлю на вогонь, після закипання води зняти піну і залишити варитися гриби 15 хвилин.
    Крок 2 Помиті нарізані гриби варяться в каструлі
  • Цибулю дрібно наріжте і викладіть на добре розігріту і змащену олією сковороду. Обсмажте 2 хвилини.
    Крок 3 Нарізана цибуля смажиться на сковороді
  • Моркву наріжте соломкою або натріть на крупній тертці, додайте до цибулі і обсмажте ще 3 хвилини.
    Крок 4 Нарізану моркву додали до цибулі
  • Додайте томатну пасту на сковороду і обсмажте пару хвилин.
    Крок 5 Томатну пасту додали до овочів на сковороду
  • Картоплю наріжте (дрібно або крупніше – на ваш вибір) і додайте в каструлю з грибами. Відваріть 10 хвилин.
    Крок 6 Нарізану картоплю додали в каструлю до грибів
  • Додайте в каструлю обсмажені овочі, лавровий лист, нарізані тонкою соломкою солодкий перець і капусту, посоліть борщ за смаком. Проваріть ще 10-15 хвилин.
    Крок 7 До борщу з грибами додали обсмажені овочі нарізані перець капусту лавровий лист сіль
  • Подрібніть часник і зелень (зелену цибулю, кріп або петрушку), додайте в борщ. Я використовую заморожену зелень, але можна взяти як свіжу, так і сушену. Поперчіть за смаком, проваріть пару хвилин.
    Крок 8 В каструлю додали подрібнений часник нарізану зелень мелений перець
  • Насичений і ароматний борщ з грибами (рецепт без м'яса) готовий! Такий борщ смачний і відразу після приготування, і наступного дня, коли смак стане особливо насиченим. Подайте його з ложкою сметани і насолоджуйтеся класикою в грибному виконанні.
    Борщ з грибами рецепт з фото

Від авторів

Поради:
  • Перед подачею дайте борщу настоятися 15-20 хвилин під кришкою – за цей час смак стане яскравішим, а аромат розкриється повністю.
  • Гриби підійдуть не тільки білі – можна брати печериці, підосичники, підберезники, лисички або суміш лісових грибів. Головне – добре промийте їх і проваріть до готовності. Різні види грибів надають борщу свій особливий аромат.
Спробуйте приготувати борщ з грибами за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт грибного борщу на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Цей рецепт шукають за запитами: борщ з грибами, грибний борщ
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close