Узбецька димляма – рецепт страви, яка поєднує в собі м'якість м'яса, солодкість овочів і пряний аромат спецій. Всі інгредієнти тушкуються у власному соку, поступово розкриваючи аромат східних приправ, а капустяне листя утримує весь сік і смак всередині.
Інгредієнти
- 500 г м'яса (баранини або яловичини)
- 100 г сала або жиру
- 1-2 цибулини
- 400 г картоплі
- 1 баклажан (200 г)
- 1-2 моркви
- 200 г помідорів
- 1 болгарський перець
- 200-300 г капусти
- 1 головка часнику
- пучок зелені (кріп, кінза, петрушка)
- 2 ч.л. сухих спецій
- лавровий лист (цілий або мелений)
- сіль за смаком
- 2 ст.л. рослинної олії
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі інгредієнти для приготування димлями з баклажанами.

- На дно казана або сковороди покладіть подрібнений жир або сало, потім викладіть нарізане шматочками м'ясо. Посоліть і додайте трохи спецій (я використовую приправу до м'яса, мелений перець і зіру).

- Моркву очистіть, наріжте соломкою і викладіть на м'ясо. Кожен шар злегка посоліть і присипте спеціями.

- Цибулю очистіть, наріжте кільцями або півкільцями і викладіть на моркву. Додайте подрібнений часник, сіль, спеції і лавровий лист (цілий або мелений).

- Помідори дрібно наріжте, викладіть наступним шаром. Посоліть, присипте спеціями.

- Перець і баклажани наріжте соломкою і викладіть на помідори. Присипте сіллю, спеціями.

- Картоплю очистіть, наріжте великими шматочками, викладіть наступним шаром. Також можна додати нарізані дрібні пелюстки капусти, а великі листя залиште для останнього шару рагу по-узбецьки. Присипте сіллю і спеціями.

- Наступним шаром викладіть крупно нарізану зелень (я використовую петрушку і кінзу).

- Зверху зелені викладіть листя капусти, вони повинні повністю покрити димляму. Трохи притисніть листя капусти руками, щоб шари щільно прилягали один до одного.

- Щільно накрийте сковороду кришкою і поставте запікатися в розігріту до 160°C духовку на 2 години. Кришку весь цей час не відкривайте, шари не перемішуйте. Через 2 години перевірте готовність страви за м'якістю м'яса.

- Димляма по-узбецьки готова! Для подачі на стіл викладіть димляму на блюдо шарами – спочатку м'ясо, потім овочі. Зверху посипте дрібно нарізаною зеленню.

Від авторів
Поради:
- Не перемішуйте шари під час приготування, щоб зберегти структуру і смак кожного інгредієнта.
- Якщо любите гостроту, покладіть невеликий шматочок гострого перцю між шарами.
- Замість капусти для верхнього шару можна використовувати виноградне листя – вийде незвично і ароматно.










