Перлина азіатської кухні: димляма з баклажанами (рагу по-узбецьки)

257
Автор : Olena Brusenska
Узбецька димляма – рецепт страви, яка поєднує в собі м'якість м'яса, солодкість овочів і пряний аромат спецій. Всі інгредієнти тушкуються у власному соку, поступово розкриваючи аромат східних приправ, а капустяне листя утримує весь сік і смак всередині.
Підготовка 30 minutes
Приготування 2 hours
Кухня Азіатська
Категорія Основні страви
Порції 6
Калорійність (100г) 120

Інгредієнти
  

  • 500 г м'яса (баранини або яловичини)
  • 100 г сала або жиру
  • 1-2 цибулини
  • 400 г картоплі
  • 1 баклажан (200 г)
  • 1-2 моркви
  • 200 г помідорів
  • 1 болгарський перець
  • 200-300 г капусти
  • 1 головка часнику
  • пучок зелені (кріп, кінза, петрушка)
  • 2 ч.л. сухих спецій
  • лавровий лист (цілий або мелений)
  • сіль за смаком
  • 2 ст.л. рослинної олії

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування димлями з баклажанами.
    Крок 1 Інгредієнти для приготування димлями з баклажанами
  • На дно казана або сковороди покладіть подрібнений жир або сало, потім викладіть нарізане шматочками м'ясо. Посоліть і додайте трохи спецій (я використовую приправу до м'яса, мелений перець і зіру).
    Крок 2 На сковороді м ясо сало сіль спеції
  • Моркву очистіть, наріжте соломкою і викладіть на м'ясо. Кожен шар злегка посоліть і присипте спеціями.
    Крок 3 На м ясо виклали нарізану моркву додали сіль спеції
  • Цибулю очистіть, наріжте кільцями або півкільцями і викладіть на моркву. Додайте подрібнений часник, сіль, спеції і лавровий лист (цілий або мелений).
    Крок 4 На моркву виклали нарізану цибулю часник лавровий лист сіль спеції
  • Помідори дрібно наріжте, викладіть наступним шаром. Посоліть, присипте спеціями.
    Крок 5 На цибулю виклали нарізані помідори додали сіль спеції
  • Перець і баклажани наріжте соломкою і викладіть на помідори. Присипте сіллю, спеціями.
    Крок 6 На помідори виклали нарізані соломкою баклажани перець додали сіль спеції
  • Картоплю очистіть, наріжте великими шматочками, викладіть наступним шаром. Також можна додати нарізані дрібні пелюстки капусти, а великі листя залиште для останнього шару рагу по-узбецьки. Присипте сіллю і спеціями.
    Крок 7 На баклажани з перцем виклали нарізану картоплю маленькі листки капусти додали сіль спеції
  • Наступним шаром викладіть крупно нарізану зелень (я використовую петрушку і кінзу).
    Крок 8 На картоплю виклали зелень
  • Зверху зелені викладіть листя капусти, вони повинні повністю покрити димляму. Трохи притисніть листя капусти руками, щоб шари щільно прилягали один до одного.
    Крок 9 Думляму щільно вкрили листками капусти
  • Щільно накрийте сковороду кришкою і поставте запікатися в розігріту до 160°C духовку на 2 години. Кришку весь цей час не відкривайте, шари не перемішуйте. Через 2 години перевірте готовність страви за м'якістю м'яса.
    Крок 10 Димляма запеклася у духовці
  • Димляма по-узбецьки готова! Для подачі на стіл викладіть димляму на блюдо шарами – спочатку м'ясо, потім овочі. Зверху посипте дрібно нарізаною зеленню.
    Думляма рецепт з фото

Від авторів

Поради:
  • Не перемішуйте шари під час приготування, щоб зберегти структуру і смак кожного інгредієнта.
  • Якщо любите гостроту, покладіть невеликий шматочок гострого перцю між шарами.
  • Замість капусти для верхнього шару можна використовувати виноградне листя – вийде незвично і ароматно.
Спробуйте приготувати димляму за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли думляму рецепт по-узбецьки на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Цей рецепт шукають за запитами: димляма рецепт, думляма рецепт
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close