Грушеве варення дольками – перевірена роками класика. 🍐✨ Його смак повертає в дитинство, нагадуючи про бабусину випічку та затишні зимові вечори. Для приготування потрібні лише два інгредієнти: груші та цукор. Соковиті фрукти дають багато соку, тому додавати воду не треба.Варення з груш ідеально доповнить чаювання, стане вишуканою начинкою для пирогів і просто подарує солодкий момент радості, коли за вікном вирує негода. 🌨 💨
Інгредієнти
- 1 кг груш
- 1 кг цукру
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування грушевого варення дольками. Банки відразу простерилізуйте, кришки прокип'ятіть.
- Груші наріжте невеликими скибочками, видаляючи насіння та плодоніжки.
- У великій каструлі змішайте груші з цукром. Накрийте кришкою і залиште на 3 години, щоб фрукти дали сік.
- Поставте каструлю на слабкий вогонь і прокип'ятіть 40 хвилин. Пінку, що з'являтиметься в процесі, бажано знімати.
- Готове варення з груш розкладіть у банки, закатайте та залиште на 1 добу в теплі.
Від авторів
Спробуйте приготувати грушеве варення за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт грушевого варення на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️