Грузинська ікра з баклажанів – чудовий приклад використання сезонних овочів у сонячній Грузії. ☀️🍆 Ця страва, відома як бадріджаніс хізілала, вирізняється незвичайною соковитістю і пікантністю. Такою особливою вона виходить завдяки поєднанню запечених баклажанів, свіжої зелені, волоських горіхів, часнику та зерен граната.Подавати баклажанну ікру по грузинськи найкраще охолодженою, з лавашем або свіжим хлібом. Вона може бути чудовим доповненням до м'ясних страв або просто смачною закускою на святковому столі. 🎉
Інгредієнти
- 1 кг баклажанів
- 1 червона цибулина
- 3 зубчика часнику
- жменя волоських горіхів
- 300 г зерен граната
- 4 ст.л. гранатового соку
- 20 г кінзи
- 20 г кропу
- 0.5 ч.л. коріандру в зернах
- 4 горошини чорного перцю
- сіль за смаком
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування грузинської ікри з баклажанів.
- Викладіть баклажани на застелене деко і запікайте 20 хвилин у духовці при температурі 220 градусів. Запечені овочі остудіть, а потім наріжте.
- Цибулю та часник почистіть від лушпиння, подрібніть.
- Дрібно наріжте кінзу та кріп.
- Волоські горіхи підсушіть кілька хвилин на сковорідці, подрібніть.
- Змішайте подрібнені баклажани, цибулю, часник, зелень і горіхи.
- Чорний перець і коріандр розітріть у ступці.
- Приправте баклажанну ікру по грузинськи спеціями, сіллю. Додайте олію, гранатовий сік, зерна граната та перемішайте.
Від авторів
Спробуйте приготувати ікру з баклажанів по грузинськи за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт грузинської ікри з баклажанів на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️