Гуляш зі свинини – це ситна й ароматна страва, яку легко приготувати вдома. Соковиті шматочки м'яса обсмажуються до рум'яної скоринки, потім тушкуються з овочами в густій, насиченій підливі просто на сковороді. Свинячий гуляш – чудовий варіант як для затишного сімейного обіду, так і для ситної вечері.
Інгредієнти
- 700 г свинини
- 1-2 цибулини
- 1 морква
- 1 ст.л. томатної пасти
- 1 ст.л. борошна
- 500 мл гарячої води або бульйону + 50 мл холодної води
- 1 ч.л. паприки
- сіль, перець за смаком
- 1 лавровий лист
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі інгредієнти для приготування гуляшу зі свинини з підливою.
- М'ясо наріжте невеликими шматочками.
- Очищену цибулю наріжте півкільцями або кубиками.
- Моркву можна натерти на тертці, але мені більше подобається нарізана.
- Добре розігрійте сковороду з високими бортиками. Оскільки в мене м'ясо жирне, то я викладаю на пательню спочатку більш жирні шматочки й обсмажую решту м'яса на жирі, що витопився. Якщо ви використовуєте нежирну свинину, то на розігріту сковорідку додайте пару ложок рослинної олії.
- Обсмажте свинину на середньому вогні до легкої золотистої скоринки.
- До м'яса додайте нарізану цибулю, паприку та перець. Обсмажте все 3-4 хвилини.
- Потім до м'яса та цибулі додайте моркву, обсмажуйте все ще 5 хвилин.
- Залийте м'ясо з овочами гарячою водою або бульйоном, накрийте кришкою та тушкуйте на повільному вогні 30 хвилин.
- В окремому посуді змішайте борошно, томатну пасту та 50 мл холодної води. Добре розмішайте, щоб не було грудочок.
- Додайте до м'яса отриману суміш, лавровий лист, посоліть за смаком. Тушкуйте гуляш зі свинини на сковороді ще 10 хвилин.
- Гуляш зі свининою готовий! Такий гуляш вийде особливо смачним, якщо дати йому трохи настоятися під кришкою – м'ясо стане ще м'якшим, а підлива насититься ароматами.
Від авторів
Поради:
- якщо вам потрібно приготувати більшу кількість м'яса, обсмажуйте його партіями, щоб воно не тушкувалося, а саме підрум'янилося – так збережеться соковитість і з'явиться насичений смак;
- разом із томатною пастою можна додати дрібку цукру – це допоможе збалансувати кислоту та зробить підливу м'якшою й ароматнішою.