Холодець з яловичини та свинини: класичний рецепт

226
Автор : Igor Anisimov
Давно готували холодець? Рецепт класичний, який пропоную спробувати, цінується за насичений смак, щільну текстуру й аромат. Технологія передбачає отримання ідеально прозорого бульйону завдяки довгій варці та подальшому освітленню білком. Нічого складного! Тільки натуральний желатин із колагену — і ніякого желатину з супермаркету 💪
Підготовка 4 hours
Приготування 7 hours
Кухня Слов'янська
Категорія Закуски
Порції 10
Калорійність (100г) 140

Інгредієнти
  

  • 2 свинячі ноги
  • 2 кг яловичої рульки
  • 2 моркви
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 3 лаврових листки
  • 5 горошин чорного перцю
  • 3 яєчні білки
  • 3 зубчики часнику

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі продукти для приготування класичного холодцю.
  • Опаліть свинячі ноги за потреби, розрубайте ноги та рульки на частини, відповідні за розміром каструлі.
  • Замочіть м’ясо на 4 години в холодній воді, потім ретельно промийте, очищаючи щіткою.
  • Складіть м’ясо в каструлю, залийте водою так, щоб вона була вище продуктів на 8 см.
  • Додайте моркву та цибулю.
  • Доведіть до кипіння, зніміть піну. Варіть на мінімальному вогні під привідкритою кришкою 6–7 годин. За годину до кінця варіння посоліть, за 15 хвилин — додайте лавровий лист і перець.
  • Перевірте готовність: м’ясо має легко відділятися від кісток. Дістаньте овочі та спеції, дайте вмісту охолонути.
  • Розберіть м’ясо, відокремте його від кісток. Видаліть із каструлі весь перець.
  • За потреби освітліть бульйон: пропустіть через марлю або використайте яєчний білок (1 білок на 1 л бульйону).
  • Збийте білки, додайте в бульйон, доведіть до кипіння, помішуючи. Зніміть з вогню, дайте постояти 10 хвилин. Повторіть кип’ятіння ще двічі, кожного разу витримуючи паузу.
  • Охолодіть і процідіть бульйон через марлю. Додайте видавлений часник.
  • Розкладіть м’ясо по формах, залийте бульйоном. Желатин не потрібен: перевірте клейкість, умочивши пальці — якщо вони злипаються, бульйон застигне.
  • Поставте форми з холодцем на холод до повного застигання. Подавайте з хріном або гірчицею.

Від авторів

Спробуйте приготувати класичний холодець за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїми враженнями!
І не забудьте, ви знайшли рецепт холодцю класичного на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Цей рецепт шукають за запитами: холодець класичний рецепт, холодець рецепт класичний
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close