Смачний та ситний холодець з півня (без желатину)

238
Автор : Igor Anisimov
Щоб холодець з півня вийшов знатним, рекомендую використовувати для приготування домашню річну птицю 🐔 З молодого півника може виявитися недостатньо наваристості для якісного застигання бульйону. Тривалий процес варіння гарантує отримання насиченого смаку та неймовірного аромату у страві з відмінною щільною текстурою.
Підготовка 30 minutes
Приготування 5 hours
Кухня Слов'янська
Категорія Закуски
Порції 4
Калорійність (100г) 110

Інгредієнти
  

  • 1 півень близько 2 кг
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 5 зубчиків часнику
  • 6 горошин чорного перцю
  • 1 морква
  • 2 лаврових листки
  • сіль за смаком

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування холодцю з півня.
  • Добре промиваємо птицю, видаляючи у неї залишки пір’я та внутрішностей, розрізаємо на кілька частин.
  • М’ясо складаємо в каструлю, куди заливаємо воду врівень із продуктами, і чекаємо, поки вміст закипить. Проварюємо кілька хвилин, зливаємо воду, промиваємо м’ясо, а ємність ополіскуємо.
  • Знову заливаємо м’ясо водою так, щоб вона покривала його на три пальці, і ставимо на вогонь.
  • Чекаємо, поки майбутній холодець закипить, і зменшуємо вогонь до мінімального, після чого засікаємо щонайменше 4 години. Не забудьте періодично знімати піну, що утворюється на поверхні.
  • Минувши вказаний вище час, кладемо в каструлю цілу моркву з очищеною ріпчастою цибулею.
  • Чистимо часник і видавлюємо його в бульйон. Солимо за смаком, додаємо перець горошком і лавровий лист. Даємо доготуватися ще приблизно годину.
  • Дістаємо моркву, нарізаємо її кружечками (або іншою формою, яка нам подобається) і викладаємо ними дно тарілок за бажанням.
  • Виймаємо півня з бульйону, охолоджуємо і відокремлюємо м’ясо від кісток, розділяючи на невеликі шматочки. Розкладаємо м’ясо поверх моркви.
  • Проціджуємо бульйон, щоб видалити перець, цибулю та можливі дрібні кісточки.
  • Розливаємо бульйон по формочках.
  • Прибираємо в холодильник або відправляємо на холод щонайменше на 4–6 годин для застигання (в ідеалі залишаємо на одну ніч).

Від авторів

Спробуйте приготувати холодець з півня за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїми враженнями!
І не забудьте, ви знайшли рецепт холодцю з півня на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Цей рецепт шукають за запитами: рецепт холодцю з півня, холодець з півня
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close