Холодник, або холодний борщ, — одна з найосвіжаючіших літніх страв, яка чудово втамовує спрагу і насичує легкістю овочевого смаку 🔥 В український холодник традиційно входить варений буряк, а решта інгредієнтів додаються сирими, що зберігає їхню свіжість і поживність. Як правило, його готують у літню спеку, але якщо дуже хочеться, то чому б не зробити це і в будь-яку іншу пору року?
Інгредієнти
- 2 буряки
- 4 огірки
- 4 яйця курячі
- 160 г сметани
- 1.2 л води
- 1 лимон сік
- зелена цибуля за смаком
- зелень за смаком
- сіль за смаком
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування холодника з буряка.
- Відварюємо буряк до готовності, охолоджуємо, очищаємо і нарізаємо кубиками (або будь-якою іншою формою на ваш смак).
- Варимо яйця вкруту, також охолоджуємо, чистимо і натираємо на середній тертці.
- Ретельно вимиті огірки нарізаємо невеликими кубиками (для подачі можна слайсером нарізати кілька тонких шматочків на всю довжину огірка).
- Зелену цибулю і зелень миємо і дрібно рубаємо.
- У глибокій мисці з'єднуємо буряк, яйця, огірки, цибулю і зелень. Солимо і вливаємо охолоджену кип'ячену воду (можна також використовувати легкий курячий або овочевий бульйон).
- Перед подачею додайте сметану і трохи лимонного соку за смаком.
Від авторів
Спробуйте приготувати холодник український за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїми враженнями!
І не забудьте, ви знайшли рецепт холодного борщу на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️