Хумус без тахіні точно сподобається тим, хто не любить кунжут. Часто його насіння додає закусці зайвої гіркоти, а в деяких випадках навіть викликає алергію. Що ж, відмовлятися від улюбленої страви? А ось і ні! Чудовим рішенням буде хумус: рецепт без тахіні. У ньому збережені всі корисні властивості традиційного варіанта, але вже без кунжутної пасти. Просто, смачно і корисно! ☺️
Інгредієнти
- 100 г нута
- 1 зубчик часнику
- 2 ст.л. оливкової олії
- 2 ст.л. лимонного соку
- мелений коріандр за смаком
- мелений чорний перець за смаком
- сіль за смаком
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі інгредієнти для приготування хумусу без тахіні. Нут попередньо замочіть на 10 годин.
- Промийте нут, залийте свіжою водою і проваріть на повільному вогні приблизно 1 годину. Відвар ще знадобиться, тому злийте його в окремий посуд.
- У чашу блендера викладіть варений нут. Додайте очищений зубчик часнику, спеції, сіль, оливкову олію та сік лимона. Подрібніть заготовку до однорідності.
- Додайте трохи заготовленого відвару, регулюючи густоту пюре, і знову все подрібніть.
- Готовий хумус із нута без тахіні за потреби доведіть сіллю та спеціями, перемішайте ще раз.
- Викладіть закуску на тарілку і прикрасьте. Смачного!
Від авторів
Спробуйте приготувати ніжний хумус без тахіні за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт хумусу без тахіні на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK - покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих і смачних страв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
👀 Рекомендуємо почитати:
Що таке хумус, з чим його їдять і чим він корисний?
Що таке хумус, з чим його їдять і чим він корисний?