Популярну єврейську закуску з вареного нуту часто готують з різними добавками. Багатьом подобається хумус з в'яленими томатами. Вони збагачують страву апетитним ароматом, а також складним поєднанням кислинки і солодкого. Таке доповнення вдало відтінює нейтральний смак нуту і підвищує корисну цінність закуски. Спробуйте і переконайтеся!
Інгредієнти
- 500 г вареного нуту
- 3 в'ялених томата середніх
- 140 г насіння кунжуту
- 0.5 ч.л. сушеного часнику
- 50 мл оливкової олії
- 4 ст.л. лимонного соку
- 0.3 ч.л. копченої солодкої паприки
- дрібка меленого чорного перцю
- 0.3 ч.л. солі
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі інгредієнти для приготування хумусу з в'яленими томатами. Нут відваріть самостійно або купіть консервований в банках.
- Насіння кунжуту обсмажте на сухій сковорідці до золотавого кольору. Уважно стежте за процесом, щоб заготовка не підгоріла.
- В окремий посуд злийте рідину від вареного нуту – вона знадобиться далі в рецепті.
- Викладіть в чашу блендера нут, смажений кунжут, в'ялені томати, сушений часник, мелений перець і сіль. Подрібніть масу до однорідного стану.
- Додайте лимонний сік, половину олії, трохи відвару і знову все добре подрібніть.
- Отримане пюре доведіть до бажаної консистенції шляхом додавання решти відвару і подальшим подрібненням.
- Готовий хумус з в'яленими томатами викладіть на красиву тарілку, присипте паприкою і полийте залишками олії. Подавайте закуску на стіл з пітою, тонким лавашем, крекерами, скибочками моркви або селери.
Від авторів
Спробуйте приготувати хумус з в’яленими томатами за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт хумусу з в’яленими томатами на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK - покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих і смачних страв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
👀 Рекомендуємо почитати:
Що таке хумус, з чим його їдять і чим він корисний?
Що таке тахіні і як зробити цю пасту в домашніх умовах?