Ікра з баклажанів на сковороді – дуже смачна закуска на всі випадки. ✨ Для її приготування не потрібні блендер або м'ясорубка, овочі нарізаються ножем. Завдяки цьому ікра виходить і красивою, і смачною – з яскравим, виразним смаком кожного інгредієнта.Така страва сподобається тим, хто цінує природність і простоту в кулінарії, а також хоче по-справжньому насолодитися щедрим овочевим букетом. 🍆🌶️🍅 Розповідаємо простий рецепт ікри з баклажанів на сковороді. 👇
Інгредієнти
- 500 г баклажанів
- 200 г помідорів
- 150 г болгарського перцю
- 100 г моркви
- 3 цибулини
- 2 зубчика часнику
- 1 ст.л. томатної пасти
- 50 мл рослинної олії
- мелений чорний перець за смаком
- цукор за смаком
- сіль за смаком
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування ікри з баклажанів на сковороді.
- Баклажани почистіть від шкірки, наріжте дрібними кубиками.
- Помідори обдайте окропом, почистіть від шкірки, подрібніть.
- Так само кубиками наріжте очищені цибулю та болгарський перець. Моркву натріть на тертці.
- Обсмажте баклажани на олії до золотистого кольору і викладіть на тарілку.
- На олії, що залишилася, обсмажте цибулю з морквою до м'якості. Додайте болгарський перець, помідори, часник і обсмажуйте ще 5 хвилин, часто перемішуючи.
- Додайте обсмажені баклажани, томатну пасту, цукор, сіль і мелений перець. Протушкуйте баклажанну ікру на сковороді ще 5 хвилин. Подавати закуску можна в холодному та в гарячому вигляді.
Від авторів
Спробуйте приготувати ікру з баклажанів на сковороді за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт ікри з баклажанів смаженої на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️