Найсмачніша ікра з баклажанів на зиму через м’ясорубку

217
Автор : Olga Beznosiuk
Ікра з баклажанів на зиму – перевірений спосіб, яким користується багато досвідчених господинь. 🥣 Головною його особливістю є попереднє обсмажування овочів. При цьому баклажани смажаться окремо, що допомагає розкрити їхній чудовий смак і надати закусці сильнішого аромату.
Уже обсмажені овочі перекручуються через м'ясорубку, а потім проварюються. Яблука, які додаються наприкінці, також дуже важливі. Завдяки їм смак баклажанної ікри на зиму виходить таким чудовим. Спробуйте! 😃
Підготовка 30 minutes
Приготування 1 hour 25 minutes
Кухня Європейська
Категорія Закуски
Порції 6
Калорійність (100г) 88

Інгредієнти
  

  • 1 кг баклажанів
  • 1 кг помідорів
  • 500 г солодкого перцю
  • 200 г моркви
  • 1 корінь петрушки
  • 500 г цибулі
  • 400 г яблук
  • 150 мл рослинної олії
  • мелений чорний перець за смаком
  • цукор за смаком
  • сіль за смаком

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі продукти для приготування ікри з баклажанів на зиму. Заздалегідь вимийте банки з содою, прокип'ятіть кришки.
  • Баклажани почистіть від синьої шкірки, наріжте кружечками середньої товщини і злегка обсмажте на олії.
  • Помідори обдайте окропом, почистіть від шкірки, наріжте.
  • Цибулю та солодкий перець почистіть, подрібніть.
  • Моркву і корінь петрушки почистіть, а потім натріть на тертці.
  • На олії, що залишилася, обсмажте цибулю з морквою до м'якості. Всипте помідори, болгарський перець і корінь петрушки. Обсмажуйте ще 5-7 хвилин, час від часу перемішуючи.
  • Обсмажені овочі (включно з баклажанами) пропустіть через м'ясорубку.
  • Отриману масу обережно перелийте у велику каструлю і проваріть 30 хвилин з моменту закипання.
  • Яблука розріжте на четвертинки, почистіть від насіння, плодоніжок і так само пропустіть через м'ясорубку.
  • У каструлю з ікрою додайте перемелені яблука, цукор, сіль і мелений перець.
  • Баклажанна ікра на зиму готова. Проваріть її ще 5 хвилин, розкладіть по банках і закатайте.

Від авторів

Спробуйте приготувати ікру з синіх на зиму за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт ікри з баклажанів на зиму на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Цей рецепт шукають за запитами: баклажанна ікра на зиму, ікра з баклажанів на зиму
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close