Ікра з баклажанів по-одеськи – не просто закуска, а справжній символ гостинності у чудовому місті на березі Чорного моря. 🌊 У ній відчувається характер тьоті Соні і душа Привозу, в ній кожен інгредієнт розкривається по-особливому, створюючи неповторну симфонію смаку. 🍆🍅Секрет у запечених баклажанах і болгарському перці. Вони надають ніжну текстуру і легку димність, а завдяки свіжим помідорам, цибулі та часнику з'являється необхідна соковитість і пікантність. Спробуйте і ви скажете: «Так, таки смачно!» 😉
Інгредієнти
- 2 баклажана
- 4 помідора
- 2 болгарських перця
- 2 цибулини
- 2 зубчика часнику
- 20 мл рослинної олії для смаження
- мелений чорний перець за смаком
- сіль за смаком
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування ікри з баклажанів по-одеськи.
- Баклажани проколіть зубочисткою в декількох місцях і викладіть на застелене деко. Поруч помістіть і болгарський перець. Запікайте овочі в духовці при 180 градусах до готовності. Враховуйте, що болгарському перцю для цього знадобиться приблизно 20 хвилин, а баклажанам – 30-35 хвилин. Звичайно, багато в чому це залежить і від розмірів овочів.
- Помідори обдайте окропом, а потім акуратно почистіть від шкірки.
- Подрібніть помідори, очищені цибулю та часник.
- Запечені овочі злегка охолодіть, відокремте м'якоть перцю від насіння і плодоніжок. Дрібно наріжте баклажани та перець.
- Змішайте все в мисці, додайте сіль, мелений перець і олію. Ікра з печених баклажанів по-одеськи готова. Смачного!
Від авторів
Спробуйте приготувати ікру з запечених баклажанів за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт ікри з баклажанів в духовці на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️