Сьогодні в меню - деруни в духовці. Пропоную вам відкрити для себе цей простий і смачний спосіб приготування картопляних дерунів, який стане чудовим частуванням для всієї родини! Деруни в духовці запікаються з мінімальною кількістю олії і виходять дуже апетитні, з ніжним картопляним смаком і хрусткою рум'яною скоринкою.
Інгредієнти
- 3 шт картоплі (450 г)
- 1 яйце
- 1.5 ст.л. пшеничного борошна
- 0.5 ч.л. рослинної олії
- сіль, перець чорний мелений (за смаком)
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти.
- Помийте та очистіть картоплю. Натріть її на середній тертці. Рекомендую терти картоплю в глибокий посуд, щоб вам потім було зручно замішувати тісто для дерунів.
- Добре відіжміть натерту картоплю, щоб позбутися зайвої рідини (раджу для цього використовувати друшляк).
- Додайте до картопляної маси яйце, борошно, сіль і перець.
- Добре перемішайте.
- Застеліть деко пергаментом і змастіть його олією, щоб деруни не прилипли. Викладіть картопляні деруни на деко, надайте їм форму оладок. Відправте їх у духовку, розігріту до 190-200°С, приблизно на 30 хвилин.
- Під час запікання картопляних дерунів орієнтуйтеся на свою духовку. У мене минуло 30 хвилин - і вони підрум'янилися знизу. Щойно це сталося - вийміть деко з духовки і переверніть деруни на інший бік.
- Потримайте деруни ще 15-20 хвилин у духовці, щоб підрум'янився другий бік.
- Готові деруни з картоплі можна подавати до столу з вашими улюбленими соусами або просто так.
Від авторів
Спробуйте приготувати картопляні деруни в духовці за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
Зберігайте собі цей рецепт дерунів з картоплі та читайте інші рецепти українською на нашому сайті bazylik.com.ua ☘️
Ще більше смачних ідей і натхнення - у нашому Телеграм-каналі. Підпишіться, там дуже апетитно!
Ідея нашого проєкту BAZYLIK - покрокові рецепти з фото "від людей для людей". Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих і смачних страв, які ви зможете приготувати для своїх рідних та друзів ❤️