Курячі стрипси на сковороді, смачні як в КФС

322
Автор : Olena Brusenska
Кіно, друзі, затишний вечір, а на столі – хрусткі курячі стрипси! Легко готуються, а на смак як з улюбленого фастфуду, тільки краще. Золотиста скоринка та соковите філе - ідеально до соусу та веселої компанії. Чудовий спосіб потішити і дітей, і дорослих. Швидко, соковито, апетитно – те, що потрібно для смачного вечора!
Підготовка 10 minutes
Приготування 2 hours 30 minutes
Кухня Європейська
Категорія Закуски
Порції 4
Калорійність (100г) 336

Інгредієнти
  

  • 500 г курячих стрипсів або курячого філе
  • 50 мл води + 2 ст. л.
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1 ч.л. сухого часнику
  • 1 ч.л. паприки
  • сіль, мелена суміш перців за смаком
  • 100 г борошна (для панірування)
  • 70 г панірувальних сухарів
  • 250-300 мл рослинної олії для фритюру

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування стрипсів курячих як в КФС.
    Крок 1 інгредієнти для приготування стрипсів курячих як в кфс
  • Курячі стрипси промийте та обсушіть. Якщо ви готуєте стрипси з курячого філе, наріжте м'ясо на невеликі смужки, шириною приблизно 2 см. Викладіть м'ясо в контейнер із кришкою, додайте 50 мл води, оливкову олію, мелений перець, сушений часник і сіль. Добре все перемішайте, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 2 год.
    Крок 2 курячі стрипси змішали зі спеціями
  • Підготуйте інгредієнти для панірування стрипсів. Змішайте борошно, паприку та 0,5 ч. л. солі.
    Крок 3 паніровка для домашніх курячих стрипсів
  • Панірувальні сухарі насипте в зручний посуд.
    Крок 4 панірувальні сухарі для курячих стрипсів
  • Яйця трохи збийте, додайте 2 ст. л. води.
    Крок 5 яйця збили і додали води
  • Через 2 години курячі стрипси можна обсмажувати. Для цього спочатку обваляйте їх у борошні.
    Крок 6 курячі стрипси обваляли у борошні
  • Потім занурте м'ясо в яєчну суміш, щоб стрипси добре просочилися.
    Крок 7 курячі стрипси занурили у яєчну суміш
  • Далі обваляйте курячі стрипси в панірувальних сухарях.
    Крок 8 курячі стрипси обваляли у панірувальних сухарях
  • Викладіть стрипси в паніровці на добре розігріту з рослинною олією сковороду. Сковороду для цього краще брати невеликого діаметру та з високими бортиками. Обсмажуйте стрипси у фритюрі з двох боків до гарної золотистої скоринки (приблизно 10 хвилин).
    Крок 9 курячі стрипси смажаться у фритюрі
  • Обсмажені стрипси спочатку викладіть на паперовий рушник, це дасть змогу видалити надлишки олії.
    Крок 10 курячі стрипси виклали на паперовий рушник щоб стекла олія
  • Потім м'ясо можна перекласти на блюдо. Смачні та хрусткі курячі стрипси на сковороді готові!
    Курячі стрипси на сковороді смачні як в КФС

Від авторів

Поради:
  • щоб паніровка вийшла особливо хрусткою, повторіть процес двічі: після першого шару панірування сухарями знову занурте стрипси в яйце і знову в сухарі, цей прийом дасть більш щільну, золотисту скориночку, як у найкращих ресторанах;
  • курячі стрипси найкраще подавати гарячими - тоді вони особливо хрусткі та соковиті; якщо залишилися на потім, розігрівайте їх у духовці або на сухій пательні, щоб зберегти золотаву скориночку і не втратити смак. Уникайте мікрохвильовки – вона робить паніровку м'якою.
Спробуйте приготувати курячі стрипси на сковороді за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт курячих стрипсів на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Цей рецепт шукають за запитами: курячі стрипси, стрипси курячі
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close