Кизилове варення – незамінні ласощі в сезон застуд і перепадів погоди. 💨 Завдяки високому вмісту вітаміну С, варення з кизилу не тільки тішить смаком, а й ефективно підтримує імунітет, допомагаючи організму боротися з вірусами і втомою. Його смак насичений, з освіжаючою кислинкою і приємною терпкістю. 😃Готувати чудову ягоду можна по-різному, але ми обрали сьогодні найбільш простий і практичний рецепт. Варення з кизилу з кісточками зберігає максимум користі, натуральний смак і готується без зайвого клопоту – ідеальний варіант для зайнятих людей. 💛
Інгредієнти
- 1 кг кизилу
- 1 кг цукру
- 350 мл води
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування кизилового варення. Банки простерилізуйте, кришки обов'язково прокип'ятіть.
- Кизил переберіть і промийте. Кожну ягідку проколіть голочкою – так смак варення з кизилу буде більш насиченим.
- У глибокій каструлі змішайте воду і цукор, прокип'ятіть 2 хвилини.
- Всипте ягоди в сироп, що кипить, перемішайте й одразу вимкніть вогонь. Накрийте каструлю кришкою і залиште заготовку на 8 годин.
- Поставте каструлю на слабкий вогонь і прокип'ятіть кизилове варення 30 хвилин, регулярно знімаючи пінку, що утворюється.
- Готове варення акуратно розкладіть по банках і закатайте.
Від авторів
Спробуйте приготувати кизилове варення з кісточками за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт варення з кизилу на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️