Ліниві вареники з картоплею та грибами: рецепт українською

823
Автор : Valeria Karpenko
Ліниві вареники з картоплею і грибами - досить проста і швидка в приготуванні страва, при цьому дуже смачна і ситна. Цікавість рецепта, яким я з вами поділюся, полягає в тому, що гриби тут підійдуть будь-які - свіжі, заморожені та навіть мариновані. Я готувала зі свіжими печерицями, вийшло дуже смачно!
Підготовка 20 minutes
Приготування 10 minutes
Кухня Українська
Категорія Основні страви
Порції 4
Калорійність (100г) 161

Інгредієнти
  

  • 500 г картоплі (бажано брати сорт картоплі, що добре розварюється)
  • 150 г печериць
  • 1 шт цибуля
  • 150 г пшеничного борошна
  • 4 ст.л. соняшникової олії
  • зелень (для прикраси)
  • сіль, перець (за смаком)

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі продукти.
    Крок 1 Інгредієнти для приготування лінивих вареників з картоплею та грибами
  • Вимийте, очистіть і поріжте кубиками картоплю. Помістіть її в каструлю, залийте водою і відваріть до готовності (~20 хвилин на середньому вогні, після закипання води).
    Крок 2 картопля нарізана кубіками у каструлі
  • Поки вариться картопля, займіться засмажкою для лінивих вареників. Наріжте гриби та цибулю. Розігрійте пательню і додайте соняшникову олію (2 ст.л).
    Крок 3 нарізані гриби та цибуля розігріта сковорода з олією
  • Підрум'яньте спочатку цибулю, а потім печериці. Смажте до готовності, помішуючи. Додайте сіль і перець за смаком.
    Крок 4 на пательні смажаться гриби з цибулею
  • Злийте з картоплі воду, розімніть клубні. Посоліть і додайте 2 ст.л. соняшникової олії. Добре перемішайте, щоб пюре було однорідним, без грудочок. Борошно добре просійте (дрібне сито).
    Крок 5 з відвареної картоплі зробили пюре
  • У пюре з картоплі всипте поступово борошно. Вимісіть тісто для ледачих вареників до того стану, щоб воно стало м'яким і еластичним, водночас не липло до рук.
    Крок 6 до картопляного пюре додано борошно та сформовано тісто
  • Розділіть тісто на кілька частин, розкатайте їх "ковбаскою". Наріжте невеликі шматочки тіста і трохи їх приплюсніть.
    Крок 7 тісто для лінивих вареників розкатане ковбаскою і нарізане невеликими шматочками
  • Візьміть велику каструлю (від 3 л), налийте воду і доведіть її до кипіння. Додайте сіль. Сильний вогонь так і залиште. Опустіть ліниві вареники у воду й акуратно перемішайте, щоб вони не злиплися.
  • Дочекайтеся, поки ліниві вареники спливуть на поверхню. Потім перекладіть їх у сковороду з грибами шумівкою. Протягом 3 хвилин смажте вашу страву на середньому вогні, обережно помішуючи.
    Крок 8 відварені вареники перекладені до пательні з грибами і цибулею
  • Ліниві вареники з картоплею та грибами готові! Прикрасьте їх свіжою зеленню та подавайте до столу.
    Крок 9 Готові ліниві вареники солоні з картоплею та грибами
  • Спробуйте приготувати ледачі вареники солоні за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням ?

Від авторів

Зберігайте собі цей рецепт лінивих вареників та читайте інші рецепти українською на нашому сайті bazylik.com.ua ☘️
Ідея нашого проєкту BAZYLIK - покрокові рецепти з фото "від людей для людей". Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих і смачних страв, які ви зможете приготувати для своїх рідних та друзів ?❤️
Схожі запити вареники ліниві рецепт, ледачі вареники, ліниві вареники з картоплею, ліниві вареники солоні, рецепт лінивих вареників
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close