? Лінивий Наполеон - чудовий спосіб поласувати улюбленим десертом без зайвого клопоту! Покупне листкове тісто в тандемі з дуже смачним кремом з сиром Маскарпоне зробить цей торт вашим фаворитом! Ніякої метушні з тістом, розкаткою і випічкою коржів. Лінивий Наполеон з листкового тіста готується набагато швидше і простіше. Ділюся з вами цим чудовим рецептом ?
Інгредієнти
- 700 г готового листкового тіста
Для крему:
- 500 мл молока
- 2 яйця
- 130 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 30 г кукурудзяного крохмалю
- 250 г вершкового сиру Маскарпоне
- дрібка солі
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти.
- Приготуйте крем для лінивого Наполеона. Молоко підігрійте, щоб воно стало теплим.
- У ємності вбийте яйця, додайте сіль, цукор, ванільний цукор і кукурудзяний крохмаль. Добре перемішайте яєчну суміш вінчиком.
- Влийте тепле молоко в яєчну суміш і знову перемішайте вінчиком.
- Отриману масу перелийте в каструлю і відправте її на невеликий вогонь. Безперервно помішуючи вінчиком, заваріть крем до густоти. Щойно крем для лінивого Наполеона закипить (на поверхні з'являться бульбашки), проваріть крем ще приблизно хвилину, постійно помішуючи вінчиком, і потім зніміть його з вогню. Каструлю краще використовувати з товстим дном, щоб крем не пригорів.
- Перелийте крем з каструлі в іншу ємність. Накрийте харчовою плівкою в контакт, щоб крем не завітрився. Дайте йому повністю охолонути.
- Листкове тісто наріжте невеликими шматочками, викладіть на деко. Відправте в духовку, заздалегідь розігріту до 200-220 градусів, на 10-15 хвилин. Випікайте до золотистого кольору. Час випічки може відрізнятися, орієнтуйтеся на свою духовку.
- Коли листкові подушечки будуть готові, перекладіть їх в окрему ємність. Приблизно ¼ частину від їх загальної кількості залиште для посипання торта.
- Повернемося до крему. З'єднайте охолоджений крем з сиром Маскарпоне.
- Перемішайте міксером до однорідного стану.
- Далі всипте листкові подушечки до готового крему та добре перемішайте.
- Перекладіть подушечки з кремом у підготовлену форму для торта, добре утрамбуйте та розрівняйте. Накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник (щоб торт просочився) мінімум на три години, а краще на всю ніч.
- Подрібніть у блендері листкові подушечки, що залишилися, в дрібну крихту.
- Витягніть лінивий торт Наполеон з форми.
- Верх і боки торта присипте крихтою. Смачний лінивий Наполеон готовий, приємного чаювання!
Від авторів
Спробуйте приготувати торт лінивий Наполеон з листкового тіста за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням ?
І не забудьте, ви знайшли цей простий рецепт лінивого Наполеона на сайті bazylik.com.ua ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK - покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих і смачних страв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів ?❤️