Буде зовсім неправильно називати литовський борщ просто першою стравою. Це повноцінний літній суп, який стане справжнім порятунком у спеку ♨️ Можливо, вам більш звично назвати страву холодником. Готується він на кефірі, який ідеально поєднується з ароматом вареного буряка, яєць і свіжого огірка із зеленню. Густоту борщу легко регулювати додаванням холодної води або мінералки.
Інгредієнти
- 500 г буряка
- 1 великий салатний огірок
- 1.5 л кефіру
- 6 яєць
- 1 пучок зеленої цибулі
- кріп за смаком
- сіль за смаком
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування холодного борщу на кефірі.
- Відварюємо буряк до м’якості, охолоджуємо й натираємо на великій тертці.
- Огірок очищаємо (за бажанням) і також подрібнюємо за допомогою тертки.
- Дрібно ріжемо зелену цибулю та кріп.
- Складаємо всі овочі та зелень у велику каструлю або миску.
- Заливаємо вміст кефіром, за потреби розбавляючи холодною кип’яченою водою або мінералкою, щоб отримати потрібну консистенцію.
- Солимо за смаком і ретельно перемішуємо.
- Яйця варимо вкруту, охолоджуємо, очищаємо й нарізаємо. Додаємо їх у холодник або розкладаємо половинки безпосередньо в тарілки перед подачею.
Від авторів
Спробуйте приготувати холодник на кефірі за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїми враженнями!
І не забудьте, ви знайшли рецепт холодного борщу на кефірі на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️