М'ясо в тандирі часто готують на території Близького Сходу, Закавказзя, Південної та Центральної Азії. 🌍 Перевагами такого способу є неперевершена соковитість, відмінний смак, насичений аромат і збереження поживних речовин. Висока температура всередині глиняної печі забезпечує рівномірне прожарювання кожного шматочка з усіх боків. Немає необхідності стежити за вугіллям і перевертати шампури – при мінімальних зусиллях шашлик в тандирі виходить ідеальними. 👌💯
Інгредієнти
- 2 кг свинячого ошийка
- 300 г цибулі
- 1 л томатного соку
- 1 ч.л. зіри
- 1 ч.л. меленого коріандру
- 1 ч.л. паприки
- 2 ч.л. солі
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування м'яса в тандирі.
- Свинину промийте холодною водою, наріжте невеликими кубиками та викладіть у миску.
- Цибулю почистіть від лушпиння, а потім подрібніть.
- Томатний сік змішайте зі спеціями та сіллю.
- У миску з м'ясом додайте томатний сік із добавками та цибулю. Перемішайте, накрийте й приберіть у холодильник на 6 годин маринуватися.
- Надіньте м'ясо на шампури й акуратно підвісьте на спеціальне пристосування всередині тандира.
- Час приготування шашлику в тандирі в середньому становить 20 хвилин. Він може трохи змінюватися залежно від температури й того, яких розмірів шматочки м'яса.
- Шашлик в тандирі готовий. Під час подачі додайте мариновану цибулю, свіжу зелень, аджику та лаваш. Смачного!
Від авторів
Спробуйте приготувати м'ясо в тандирі за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт шашликів у тандирі на сайті bazylik.com.ua (Ще більше смачних ідей і натхнення – у нашому Телеграм-каналі. Підпишіться, там дуже апетитно!) ☘️
Ідея нашого проєкту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️