Оладки на дріжджах і кефірі завжди виходять дуже пишними. 🤗 Готувати їх не складно, але часу знадобиться багато. Річ у тім, що дріжджовому тісту необхідно дати гарненько підійти. Для цього його краще поставити в тепле тихе місце без протягів та різких перепадів температури. Ідеально підійде, наприклад, злегка прогріта духовка (близько 30-40 градусів), або просто тепле місце на кухні, подалі від відкритих вікон.Розповідаємо, як готувати оладки на кефірі з дріжджами. 🙌
Інгредієнти
- 400 г борошна
- 2 яйця
- 1.5 ч.л. сухих дріжджів активних
- 450 мл кефіру
- 2 ст.л. цукру
- 0.5 ч.л. солі
- 100 мл теплої води
- 3 ст.л. рослинної олії для смаження
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування оладок на дріжджах і кефірі.
- Борошно просійте один або два рази - це значно покращить майбутні оладки.
- У глибокому посуді змішайте теплу воду (30-35 градусів), цукор, сухі дріжджі та 2 ст.л. борошна. Накрийте заготовку харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 10 хвилин.
- Окремо збийте яйця з сіллю. Влийте теплий кефір і перемішайте до однорідності.
- Змішайте обидві заготовки. Додайте борошно, що залишилося, і знову гарненько перемішайте. Готове тісто накрийте і приберіть у тепло ще на 40 хвилин.
- Розігрійте сковорідку з олією. Викладіть невеликі острівці з тіста, залишаючи достатньо простору між ними, і обсмажте до готовності з двох боків. Повторіть дії з рештою тіста.
- Дріжджові оладки на кефірі можна подавати теплими або холодними з ягодами, фруктами, сметаною, медом та іншими добавками.
Від авторів
Спробуйте приготувати оладки на кефірі та дріжджах за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт пишних оладок на дріжджах і кефірі на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK - покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️