Оладки на ряжанці - чудова страва нашвидкоруч. 🙌 Тісто не треба довго замішувати і вистоювати. Ба більше, діяти швидко просто необхідно, інакше реакція соди і кисломолочного продукту закінчиться і тісто стане занадто щільним, несмачним, твердим. Розповідаємо чудовий рецепт оладок на ряжанці. 🥛
Інгредієнти
- 250 г борошна
- 1 яйце велике
- 250 мл ряжанки
- 1 ст.л. цукру
- 0.5 ч.л. соди
- сіль на кінчику ножа
- 80 мл рослинної олії для смаження
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування оладок на ряжанці.
- Яйце злегка збийте з цукром та сіллю.
- Влийте теплу ряжанку, всипте соду та перемішайте. Відбудеться реакція і маса спіниться.
- Додайте порціями просіяне борошно і знову гарненько перемішайте.
- Розігрійте олію на сковороді, викладіть ложкою невеликі острівці з тіста, залишаючи між ними невеликий простір, обсмажте на середньому вогні по 1,5-2 хвилини з кожного боку. Повторіть дії з рештою тіста.
- Готові оладки з ряжанки подайте з джемом, медом, сметаною, ягодами або фруктами.
Від авторів
Спробуйте приготувати оладки на ряжанці за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт оладок з ряжанки на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK - покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️