Приготуйте оладки з капусти один раз, і вони назавжди залишаться у вашому меню. 📝 Подрібнений овоч додається в тісто сирим і це не тільки спрощує процес, а й забезпечує випічку чудовим смаком. Для різноманітності можна додати трохи спецій, ароматної зелені, в'ялених томатів або часнику. Головне при цьому не віддалятися від базового рецепта і зазначених пропорцій основних продуктів. 🥣
Інгредієнти
- 200 г борошна
- 1 яйце
- 300 мл кефіру
- 250 г білокачанної капусти
- 100 мл рослинної олії 1 ст.л. у тісто, решта для смаження
- 1 ст.л. лимонного соку
- 0.5 ч.л. цукру
- 1 ч.л. соди
- 1 ч.л. солі дрібка в тісто, решта для капусти
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування оладок з капусти.
- Капусту подрібніть, перекладіть у миску, присипте сіллю та збризніть лимонним соком. Розімніть капусту руками та приберіть вбік на 10 хвилин.
- Кефір нагрійте до 30 градусів, змішайте з яйцем, цукром, сіллю та содою.
- Додайте порціями просіяне борошно, а потім 1 ст. л. рослинної олії та перемішайте.
- Всипте заготовку з капусти і знову все добре вимішайте. Тісто має вийти густим.
- Викладайте тісто острівцями на розігріту сковорідку з олією та обсмажуйте до рум'яної скоринки з двох боків. Готові капустяні оладки подавайте з солоними добавками - з сирним соусом, з кетчупом, зі свіжою зеленню та овочами.
Від авторів
Спробуйте приготувати оладки з капусти за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт капустяних оладок на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK - покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️