Печені яблука – неймовірно смачний десерт, який не тільки тішить наші смакові рецептори, а й збагачує наше здоров’я різноманіттям вітамінів і мікроелементів. Давайте зануримося у світ користі, який пропонує нам цей фрукт, і дізнаємося, як запечені яблука впливають на організм дорослих і дітей.
Вітамінний бум
Яблука, запечені в духовці – це справжній вітамінний коктейль, який містить вітаміни A, B1, B2, B3, B6, B9, E, C, H, PP.
Окремо відзначимо вітамін B6, який сприяє нормальному розвитку дитячого організму і нормалізує обмін речовин.
Нестача вітаміну B6 у дорослих призводить до погіршення роботи центральної нервової системи, серцево-судинної системи та головного мозку.
Багатство мікроелементів
У печених яблуках містяться такі корисні мікроелементи: натрій, калій, магній, залізо, фосфор, кальцій, йод, мідь.
- Натрій регулює нервову та м’язову діяльність, кровоносний тиск.
- Калій нормалізує роботу серця, нирок і шлунково-кишкового тракту.
- Магній підтримує нормальний рівень вуглеводів, бере участь у водному та енергетичному обміні.
- Фосфор і кальцій зміцнюють кістковий апарат, сухожилля і зуби.
- Йод у тандемі з вітаміном Е знижує рівень втоми і стресу, допомагає організму відновитися після важких застудних захворювань.
Коли рекомендують їсти печені яблука?
? Як уже згадувалося вище, фосфор і кальцій благотворно впливають на скелетну масу нашого тіла. Тому при переломах, тріщинах, розтягненнях, для правильного зрощення кісток рекомендується їсти більше яблук.
? Печені яблука захищають організм дорослих і дітей від запалень.
? Введення в раціон печених яблук у літньому віці сприяє поліпшенню скорочення серцевого м’яза.
? Завдяки печеним яблукам покращується кровопостачання ясен, емаль краще очищається від нальоту і бактерій. Також цей солодкий десерт усуває неприємних запах з рота.
? Пектини, які містяться в яблуках, сприяють засвоєнню бактерій у кишківнику, тому запечені яблука – чудовий помічник під час лікування дисбактеріозу.
? І наостанок варто відзначити користь печених яблук для нашої печінки. Вони ідеально підходять для її очищення, нормалізують роботу печінки, знижують рівень LDL-холестерину в крові (поганий холестерин).
Висновок
Печені яблука – це не просто солодкий десерт, це справжній дар природи, корисний для організму дорослих і дітей. Адже під час запікання зберігаються всі необхідні вітаміни та мікроелементи.
Додайте запечені яблука до свого раціону, насолоджуйтеся кожним шматочком та піклуйтеся про своє здоров’я смачно!
Поділіться в коментарях своїм враженням, наскільки корисною для вас була стаття про користь печених яблук, чи дізналися ви для себе щось нове? ?
І не забудьте, ви прочитали цю статтю на сайті bazylik.com.ua ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото “від людей для людей”, а також корисні статті та поради ❤️
? Також вам можуть бути цікаві рецепти з розділу Шарлотка або рецепти з тегом #з яблуками