Печінкові млинці з курячої печінки – це не просто перекус, а справжня гастро-знахідка! Ніжні, тонкі, з ароматною начинкою з цибулі та моркви, вони легко перетворюються на апетитні рулетики, які прикрасять будь-який стіл. Просто, ефектно та дуже смачно - чудовий варіант як для святкового частування, так і для затишного сімейного обіду.
Інгредієнти
- 400 г курячої печінки
- 3 яйця
- 200 мл молока
- 4 ст.л. пшеничного борошна
- сіль, перець чорний мелений за смаком
- 2 ст.л. рослинної олії + для смаження
Для начинки:
- 1 морква
- 1 цибулина
- 150 г творожного сиру
- 100 г кисломолочного сиру
- 2-3 зубчики часнику
- сіль, перець чорний мелений за смаком
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі інгредієнти для приготування млинців з печінкою.

- Курячу печінку промийте, подрібніть за допомогою блендера.

- Перекладіть подрібнену печінку в миску, додайте яйця, молоко, рослинну олію (2 ст. л.), сіль, перець (за смаком) і борошно.

- Добре перемішайте всі інгредієнти для млинців з курячою печінкою до однорідності.

- Розігрійте сковорідку з рослинною олією, налийте на неї трохи тіста і рівномірно розподіліть його по всій поверхні.

- Обсмажте млинці з печінкою з двох боків на невеликому вогні.

- Таким же чином обсмажте всі млинці. З цієї кількості тіста у мене вийшло 8 млинців.

- Тепер приготуйте начинку для печінкових млинців. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці.

- Обсмажте овочі на сковороді з рослинною олією на середньому вогні 3-4 хвилини. Потім накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і протушкуйте овочі до м'якості (приблизно 8-10 хвилин). Готову начинку остудіть.

- В окремому посуді з'єднайте сири, додайте подрібнений часник, сіль і спеції (за смаком). Усе добре перемішайте. Якщо намазка для млинців вийшла занадто густа, можна додати пару ложок натурального йогурту. Сирна намазка має вийти такої консистенції, щоб її було зручно розподіляти по млинцях.

- На охолоджений млинець нанесіть сирну намазку, на край млинця смужкою викладіть овочеву начинку.

- Щільно скрутіть печінковий млинець у рулет (інші млинці зробіть так само).

- Для красивої подачі на стіл рулетики можна розрізати навпіл.

- Печінкові млинці з начинкою з моркви та цибулі готові! Викладіть готові млинці на блюдо, прикрасьте зеленню і подавайте охолодженими або злегка теплими. Насолоджуйтеся смаком і дивуйте гостей!

Від авторів
Спробуйте приготувати печінкові млинці з сирною начинкою, морквою і цибулею за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт налисників з печінкою на сайті bazylik.com.ua (Ще більше смачних ідей і натхнення – у нашому Телеграм-каналі. Підпишіться, там дуже апетитно!) ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️













