Питний польський червоний борщ, підбитий сметаною

242
Автор : Igor Anisimov
Цікаво, що польський борщ можна справді вживати без ложки, запиваючи ним смачні налисники. Суп із легкою кислинкою та м’якою вершковою текстурою готується на наваристому м’ясному бульйоні й виходить особливо ароматним завдяки корінню та спеціям 🧂 Основу його смаку створює маринований буряк, який надає борщу красивого рубінового кольору. Заправка зі сметани та борошна робить страву густою й шовковистою. А з чим його подають — ви вже знаєте: начинка для млинців може бути будь-якою.
Підготовка 20 minutes
Приготування 1 hour 30 minutes
Кухня Європейська
Категорія Перші страви
Порції 8
Калорійність (100г) 67

Інгредієнти
  

  • 5 л води
  • 600 г свинячих ребер
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 корінь петрушки
  • 2 горошини чорного перцю
  • 1 лаврове листя
  • 300 мл сметани
  • 3 ст.л. борошна
  • 5 невеликих маринованих бурячків
  • сіль за смаком

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування польського борщу підбитого сметаною.
  • У каструлю наливаємо холодну воду, додаємо м’ясо й ставимо варитися, знімаючи піну в міру закипання.
  • Додаємо до майбутньої основи нарізані шматочками моркву, цибулю, лавровий лист, перець горошком і корінь петрушки. Варимо до готовності ребер.
  • Готове м’ясо виймаємо, а овочі видаляємо з бульйону.
  • Додаємо натертий варений або маринований буряк, доводимо до кипіння й варимо близько хвилини.
  • В окремій мисці з’єднуємо сметану з борошном і ретельно розмішуємо до однорідності.
  • Поступово вливаємо заправку в борщ, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки.
  • Солимо за смаком, за потреби додаємо трохи лимонної кислоти, якщо буряк не маринований.
  • Варимо ще кілька хвилин до легкого загустіння й знімаємо з вогню.

Від авторів

Спробуйте приготувати підбиваний борщ за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїми враженнями!
І не забудьте, ви знайшли рецепт польського борщу на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Цей рецепт шукають за запитами: підбиваний борщ, польский борщ
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close