Смачний полтавський борщ з галушками: покроковий рецепт

265
Автор : Igor Anisimov
Неймовірно ароматний полтавський борщ — це душевна страва української кухні, в якій прекрасно поєднуються домашня курка, овочі та м'які галушки. Завдяки особливому способу приготування він виходить наваристим, з насиченим смаком та приємною густотою 🍲 Борщ полтавський особливо добрий у прохолодну погоду, коли хочеться чогось ситного і по-домашньому затишного.
Підготовка 30 minutes
Приготування 1 hour 30 minutes
Кухня Українська
Категорія Перші страви
Порції 6
Калорійність (100г) 75

Інгредієнти
  

Для борщу:

  • 300 г курки домашній півень
  • 2 л води
  • 1 корінь петрушки
  • 2 ст.л. кореня селери
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 буряк
  • 500 г капусти
  • 6 картоплин
  • 1/2 пучка зелені петрушки
  • 1.5 ч.л. солі
  • 2.5 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л. томатної пасти за бажанням

Для галушок:

  • 160 г борошна
  • 120 мл води
  • 1 яйце
  • 1/2 ч.л. солі

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування полтавського борщу.
  • Петрушку і селеру очистіть, вимийте і наріжте — петрушку кільцями, селеру соломкою.
  • Куряче м'ясо залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну. Додайте коріння і 0,5 ч.л. солі. Варіть до готовності м'яса 40–60 хвилин.
  • Цибулю очистіть, наріжте і обсмажте на 1 ст.л. олії до прозорості (приблизно 7 хвилин). Перекладіть цибулю в бульйон.
  • Моркву нарізаємо брусочками, обсмажуємо на решті олії до золотавого кольору і теж додаємо в каструлю. Варимо бульйон ще 15 хвилин.
  • Буряк чистимо, нарізаємо тонкою соломкою, капусту шаткуємо, картоплю нарізаємо кубиками.
  • Витягуємо готове м'ясо з бульйону. Буряк відправляємо в каструлю, після закипання варимо ще 10 хвилин.
  • Введіть капусту, потім картоплю. Варіть при слабкому кипінні до м'якості картоплі (15–20 хвилин). За бажанням додайте томатну пасту, вимкніть вогонь і дайте борщу настоятися 5–10 хвилин.
  • Поки вариться борщ, приготуйте галушки: вскип'ятіть воду, залийте борошно окропом і швидко перемішайте.
  • Коли тісто охолоне до теплого стану, вбийте яйце і добре вимісіть.
  • У киплячій підсоленій воді варіть галушки, набираючи тісто ложкою, — вони мають спливти і провариться 10–15 хвилин.
  • Готові галушки перекладіть у миску.
  • У тарілку налийте борщ, додайте шматок курки і кілька галушок. Посипте полтавський борщ свіжою зеленню петрушки.

Від авторів

Спробуйте приготувати борщ полтавський за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїми враженнями!
І не забудьте, ви знайшли рецепт полтавського борщу на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Цей рецепт шукають за запитами: борщ полтавский, полтавский борщ
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close