Полуничне варення п'ятихвилинка – популярна класика з яскравим смаком і чудовим ароматом. 🍓🌟 Багато господинь обирають саме такий спосіб заготовувати апетитну ягоду на зиму, і причин тому кілька. По-перше, це дуже швидко і просто, а по-друге – полуниця залишається цілою і красивою, зберігає максимум корисних речовин. Ідеально в усіх відношеннях, чи не так? 🤩
Інгредієнти
- 1 кг полуниці
- 800 г цукру
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування полуничного варення п'ятихвилинка. Банки заздалегідь простерилізуйте, кришки прокип'ятіть.
- Полуницю ретельно промийте, очистіть від плодоніжок.
- Помістіть ягоди в каструлю, засипте цукром і залиште на 1 годину при кімнатній температурі.
- Поставте каструлю на повільний вогонь і доведіть суміш до кипіння. У процесі з'явиться багато піни – її можна залишити або зняти.
- Проваріть варення з полуниці 5 хвилин, розкладіть по банках і закатайте. Накрийте консервацію товстим рушником на 1 добу, а потім перенесіть на зберігання в темне прохолодне місце.
Від авторів
Спробуйте приготувати варення з полуниці густе за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт полуничного варення на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️