Цей рецепт ікри з баклажанів – справжній скарб домашньої кулінарії. ❤️ З варених синеньких зі свіжими помідорами, цибулькою і часником ця страва виходить неймовірно смачною. Багато хто обожнює її їсти просто так ложками, хтось вважає, що краще намазувати на хліб, тости і навіть подавати як гарнір з вареною картоплею. 🍽 Спробуйте різні варіанти і виберіть той, де ікра з баклажанів буде для вас найсмачнішою! 😊
Інгредієнти
- 1 кг баклажанів
- 500 г помідорів
- 1 цибулина
- 2 зубчика часнику
- 2 ст.л. оливкової олії
- мелений чорний перець за смаком
- сіль за смаком
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для рецепта ікри з баклажанів.
- Баклажани почистіть від шкірки, викладіть у каструлю з холодною водою і проваріть 15-20 хвилин. Готовність баклажанів можна перевіряти, проколюючи виделкою.
- Зварені баклажани остудіть, перекладіть між двох пласких тарілок або дощечок і злегка відіжміть.
- На помідорах зробіть хрестоподібні надрізи. Викладіть помідори в миску, залийте окропом на 2 хвилини, а потім почистіть від шкірки.
- Дрібно наріжте баклажани, помідори, очищені цибулю та часник.
- Перекладіть овочі в миску, додайте мелений перець, сіль і оливкову олію, перемішайте.
- Ікра з баклажанів готова. Подавайте її на стіл із зеленню, хлібом або просто так.
Від авторів
Спробуйте приготувати баклажанну ікру за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт ікри з синіх на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️