Рецепт розсольника з квасолею особливо смакує вегетаріанцям і тим, хто тримає піст. Та й загалом - чудовий варіант легкого, але поживного супу без м'яса. У ньому прекрасно поєднуються насичений смак овочів, ніжна квасоля і пікантні солоні огірки 🥒 Завдяки спеціям і часнику страва виходить яскравою, збалансованою і зігріваючою.
Інгредієнти
- 150 г квасолі
- 3 картоплини
- 4 солоних огірки
- 1 цибулина
- 1 морква
- 3 зубчики часнику
- 2 л води
- 1/2 ч.л. куркуми
- 1 ст.л. сушеної овочевої суміші
- 1 лавровий листок
- 1/2 ч.л. паприки
- 1/4 ч.л. коріандру
- сіль за смаком
- перець за смаком
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі інгредієнти для приготування розсольника з квасолею.
- Квасолю заздалегідь замочуємо в холодній воді на 6–8 годин, потім промиваємо.
- Перекладаємо квасолю в каструлю, вливаємо 1 л води і варимо після закипання на слабкому вогні близько 30 хвилин, до напівготовності.
- Очищуємо картоплю і цибулю, нарізаємо кубиками і додаємо в каструлю. Вливаємо воду, що залишилася, щоб компенсувати рідину, що випарувалася.
- Моркву очищуємо, натираємо на тертці і додаємо до решти овочів. Варимо до напівготовності картоплі.
- Солоні огірки натираємо на крупній тертці і викладаємо в суп, коли картопля стане майже м'якою. Варимо ще 10–15 хвилин.
- Додаємо куркуму, паприку, коріандр, сушену овочеву суміш, лавровий лист, подрібнений часник, солимо і перчимо за смаком.
- Проварюємо розсольник з квасолею і огірками ще 3 хвилини, потім знімаємо з вогню і даємо настоятися під кришкою 10 хвилин.
Від авторів
Спробуйте приготувати розсольник з квасолею за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїми враженнями!
І не забудьте, ви знайшли рецепт розсольника з квасолею на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️