Рис з куркою в рукаві в духовці – це простий спосіб приготувати повноцінний обід для всієї родини. Все, що потрібно – це змішати інгредієнти, запечатати їх в рукав і поставити в духовку. Результат порадує ніжним м'ясом і розсипчастим ароматним рисом.
Інгредієнти
- 6 курячих ніжок (800 г)
- 250 г рису
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 болгарський перець
- 3 зубчики часнику
- 1 ч.л. куркуми
- 1 ч.л. приправи до курки
- 1.5-2 ч.л. солі
- 600 мл води
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі інгредієнти для приготування курки з рисом в духовці в рукаві.

- Курячі ніжки помийте, обсушіть за допомогою паперового рушника. Посоліть, додайте спеції, подрібнений часник. Залиште промаринуватися на 20-30 хвилин.

- Рис ретельно промийте кілька разів, всипте в заздалегідь підготовлений рукав. Для цього рукав перев'яжіть з одного боку і поставте у форму для запікання.

- Цибулю почистіть, дрібно наріжте і додайте в рукав для запікання.

- Моркву почистіть, наріжте соломкою або натріть на тертці, додайте в рукав.

- Солодкий перець почистіть, дрібно наріжте, додайте в рукав.

- Акуратно перемішайте рис з овочами в рукаві, посоліть.

- Курячі ніжки викладіть в рукав поверх рису з овочами.

- М'ясо з рисом і овочами залийте водою. Вільний край рукава перев'яжіть. Зробіть у верхній частині рукава кілька проколів за допомогою зубочистки. Поставте форму в розігріту до 180°C духовку на 60 хвилин.

- За 5 хвилин до закінчення запікання дістаньте форму з духовки і розріжте верх рукава, щоб курка в пакеті з рисом підрум'янилася. І знову поставте форму в духовку (режим гриль).

- Курячі ніжки з рисом у рукаві готові! Таку страву можна подати порційно або прямо у формі, прикрасивши зеленню або овочами.

Від авторів
Поради:
- При маринуванні курки можна додати 1 ст.л. рослинної олії або 2 ст.л. соєвого соусу (для яскравості смаку).
- Воду можна замінити на курячий бульйон.
- Якщо додати трохи вершкового масла (20 г) в рис перед запіканням – страва вийде м'якшою.










