Якщо ви шукаєте салат, який здивує гостей і сподобається всій родині, спробуйте приготувати салат «Чингісхан». Він поєднує в собі м'якість курки, солодкість чорносливу і насиченість буряка. Такий салат стане яскравим акцентом будь-якого святкового столу.
Інгредієнти
- 200-250 г курячого філе
- 2 буряки
- 1 морква
- 80 г чорносливу без кісточок
- 100 г твердого сиру
- 1-2 зубчика часнику за бажанням
- 80 г горіхів
- сіль, перець мелений за смаком
- майонез за смаком
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі інгредієнти для приготування салату Чингісхан (рецепт з куркою і чорносливом).

- Куряче філе попередньо відваріть у підсоленій воді або обсмажте. Наріжте або порвіть за допомогою вилки на дрібні шматочки, додайте подрібнені горіхи (для посилення аромату злегка підсушіть на сухій сковороді). Горіхи можна використовувати будь-які.

- Чорнослив замочіть у теплій воді на 15-20 хвилин, просушіть. Наріжте на дрібні шматочки. Якщо чорнослив м'який, можна не замочувати.

- Буряк і моркву відваріть або запечіть до готовності. Після охолодження очистіть.

- Буряк натріть на крупній тертці, додайте подрібнений часник (можна замінити сушеним).

- Моркву натріть на крупній тертці, додайте натертий сир.

- Можна приступати до складання салату. Його шари можна викладати в прозорий салатник або в кулінарне кільце. Першим шаром покладіть половину буряка з часником, всі шари ущільнюйте і додавайте трохи солі, меленого перцю і тонкий шар майонезу.

- Другий шар – куряче філе з горіхами, промажте майонезом.

- Третій шар – морква з сиром, промажте майонезом.

- Четвертий шар – чорнослив з майонезом.

- П'ятий шар – решта буряка з часником. Добре вирівняйте останній шар, накрийте салат харчовою плівкою і поставте для просочення в холодильник на 1 годину. Салат Чингісхан з чорносливом готовий! Залишилося прикрасити і можна подавати на стіл. Для прикраси використовуйте майонез, горіхи, моркву, чорнослив або зелень (за бажанням).

Від авторів
Порада: майонез можна наполовину замінити сметаною, а курку не смажити, а відварити, тоді салат вийде менш калорійним і більш ніжним на смак.
Спробуйте приготувати салат Чингісхан за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт салату «Чингісхан» на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️










