Салат Чингісхан: святковий рецепт, який здивує ваших гостей

216
Автор : Olena Brusenska
Якщо ви шукаєте салат, який здивує гостей і сподобається всій родині, спробуйте приготувати салат «Чингісхан». Він поєднує в собі м'якість курки, солодкість чорносливу і насиченість буряка. Такий салат стане яскравим акцентом будь-якого святкового столу.
Підготовка 20 minutes
Приготування 2 hours 10 minutes
Кухня Українська
Категорія Салати
Порції 6
Калорійність (100г) 210

Інгредієнти
  

  • 200-250 г курячого філе
  • 2 буряки
  • 1 морква
  • 80 г чорносливу без кісточок
  • 100 г твердого сиру
  • 1-2 зубчика часнику за бажанням
  • 80 г горіхів
  • сіль, перець мелений за смаком
  • майонез за смаком

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування салату Чингісхан (рецепт з куркою і чорносливом).
    Крок 1 Інгредієнти для приготування салату Чингісхан (рецепт з куркою і чорносливом)
  • Куряче філе попередньо відваріть у підсоленій воді або обсмажте. Наріжте або порвіть за допомогою вилки на дрібні шматочки, додайте подрібнені горіхи (для посилення аромату злегка підсушіть на сухій сковороді). Горіхи можна використовувати будь-які.
    Крок 2 Відварене куряче філе та горіхи подрібнили
  • Чорнослив замочіть у теплій воді на 15-20 хвилин, просушіть. Наріжте на дрібні шматочки. Якщо чорнослив м'який, можна не замочувати.
    Крок 3 Чорнослив нарізали на дрібні шматочки
  • Буряк і моркву відваріть або запечіть до готовності. Після охолодження очистіть.
    Крок 4 Відварені та почищені буряк морква
  • Буряк натріть на крупній тертці, додайте подрібнений часник (можна замінити сушеним).
    Крок 5 До натертого буряка додали часник
  • Моркву натріть на крупній тертці, додайте натертий сир.
    Крок 6 Натерті морква та сир
  • Можна приступати до складання салату. Його шари можна викладати в прозорий салатник або в кулінарне кільце. Першим шаром покладіть половину буряка з часником, всі шари ущільнюйте і додавайте трохи солі, меленого перцю і тонкий шар майонезу.
    Крок 7 Перший шар салату буряк з часником сіллю перцем майонезом
  • Другий шар – куряче філе з горіхами, промажте майонезом.
    Крок 8 Другий шар м ясо з горіхами майонезом
  • Третій шар – морква з сиром, промажте майонезом.
    Крок 9 Третій шар морква з сиром
  • Четвертий шар – чорнослив з майонезом.
    Крок 10 Четвертий шар чорнослив з майонезом
  • П'ятий шар – решта буряка з часником. Добре вирівняйте останній шар, накрийте салат харчовою плівкою і поставте для просочення в холодильник на 1 годину. Салат Чингісхан з чорносливом готовий! Залишилося прикрасити і можна подавати на стіл. Для прикраси використовуйте майонез, горіхи, моркву, чорнослив або зелень (за бажанням).
    Салат чингісхан рецепт з фото

Від авторів

Порада: майонез можна наполовину замінити сметаною, а курку не смажити, а відварити, тоді салат вийде менш калорійним і більш ніжним на смак.
Спробуйте приготувати салат Чингісхан за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт салату «Чингісхан» на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Цей рецепт шукають за запитами: салат чингісхан
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close