Шашлик з баранини – страва з багатою історією та широким розповсюдженням. 🌍 Її обожнюють за насичений смак і високу харчову цінність. Ще однією важливою характеристикою баранини є вражаюча властивість поєднуватися з усілякими спеціями та маринадами. Для цього використовують зелень, цибулю, овочеві та фруктові соки, кефір, йогурт, айран, аджику та багато інших добавок. 🌶️🧅🍅З якої частини баранини краще робити шашлик? Варіантів багато: шия, лопатка, корейка, реберця, окіст. Важливо, щоб це було м'ясо молодої тварини. Вибір відповідної частини туші, правильний маринад і вміле приготування на вугіллі дозволять створити справжній кулінарний шедевр, який порадує ароматом і соковитістю. 🔥
Інгредієнти
- 2 кг баранини
- 500 г цибулі
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. коріандру горошком
- 1 ч.л. зіри
- 2 ч.л. солі
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування шашлика з баранини.
- М'ясо промийте холодною водою, обсушіть паперовими серветками, очистіть від плівочок і наріжте середніми кубиками однакового розміру.
- Цибулю почистіть, а потім наріжте півкільцями.
- Розітріть у ступці сіль, коріандр та зіру. Отриманий порошок змішайте з оливковою олією.
- У широкій мисці змішайте баранину, суміш зі спеціями та цибулю. Накрийте харчовою плівкою і поставте в прохолодне місце на 2 години.
- Надіньте м'ясо на шампури, помістіть на мангал і обсмажуйте до готовності, часто перевертаючи. У середньому на це витрачається 20-25 хвилин.
Від авторів
Спробуйте приготувати шашлик з баранини за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт шашлика з баранини на сайті bazylik.com.ua (Ще більше смачних ідей і натхнення – у нашому Телеграм-каналі. Підпишіться, там дуже апетитно!) ☘️
Ідея нашого проєкту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️