Що приготувати з кисломолочного сиру на сковороді, в духовці?

283

Кисломолочний сир – універсальний продукт, який чудово підходить як для солодких, так і для солоних страв. Його можна посмажити на сковороді або запекти в духовці, отримавши ароматну і ніжну випічку. Давайте розберемося, що можна швидко приготувати з кисломолочного сиру! 😊

Що приготувати з кисломолочного сиру на сковороді

  • Сирники – класика, яка ніколи не набридне! Змішайте 200 г сиру, 1 яйце, 2 ст. л. цукру і 3 ст. л. борошна. Сформуйте невеликі пляцки та обсмажте на сковороді до золотистої скоринки.
  • Сирні оладки – м’які та пухкі! Додайте в тісто трохи кефіру та розпушувач, щоб вони стали пишнішими. Подавати можна зі сметаною або варенням.
  • Сирні коржики із зеленню – ідеальний варіант для сніданку! Замісіть тісто з кисломолочного сиру, борошна, яйця та солі, додайте кріп або зелену цибулю. Смажте на сухій пательні – вийде смачно і корисно!

Що приготувати з кисломолочного сиру в духовці

  • Сирна запіканка – простий і поживний десерт! Змішайте 500 г сиру, 2 яйця, 3 ст. л. манки, 100 мл молока і 2 ст. л. цукру. Запікайте при 180°C близько 40 хвилин.
  • Сирні кекси – ніжні й ароматні! Додайте до сирного тіста трохи ванілі, родзинок або шоколаду, розлийте по формочках і випікайте 25 хвилин.
  • Сирний пиріг – тане в роті! Зробіть тісто з кисломолочного сиру, масла та борошна, додайте яблука або ягоди. Випікайте 35-40 хвилин – вийде справжній кулінарний шедевр!

Висновок

Як бачите, з кисломолочного сиру можна приготувати безліч смачних і корисних страв. Він чудово підходить і для сніданку, і для десертів, і навіть для ситних перекусів. Смажте сирники, оладки, коржі або випікайте запіканку, кекси та пиріг – експерименти з кисломолочним сиром завжди призводять до смачних результатів! Спробуйте і переконайтеся самі! 😉

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close