Як приготувати м’яку щоковину: простий рецепт

352
Автор : Olena Brusenska
Якщо ви шукали рецепт як приготувати щоковину м'якою, спробуйте зварити її в пакеті з часником та спеціями. Щоковина варена стане чудовою закускою до будь-якого столу. А цей спосіб приготування свинячої щоковини дозволяє зберегти максимум смаку і соковитості.
Підготовка 20 minutes
Приготування 2 hours
Кухня Українська
Категорія Закуски
Порції 10
Калорійність (100г) 480

Інгредієнти
  

  • 1 кг свинячої щоковини
  • 1 невелика морква
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ч.л. солі
  • ½ ч.л. меленого чорного перцю або суміші перців
  • ½ ч.л. меленого коріандру
  • 1 ч.л. приправи до сала

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування щоковини вареної в пакеті.
    Крок 1 Інгредієнти для приготування щоковини вареної в пакеті
  • Моркву і часник почистіть, наріжте на невеликі шматочки.
    Крок 2 Нарізані морква та часник
  • Щоковину ретельно помийте і обсушіть за допомогою паперового рушника. Якщо шматки щоковини великі, можна розрізати на менші. Зробіть ножем глибокі надрізи в салі, вставте в них шматочки моркви і часнику.
    Крок 3 Щоковина нашпигована морквою та часником
  • Кожен шматочок щоки посоліть і поперчіть. Потім рясно посипте приправою до сала, її можна замінити будь-якою іншою приправою на ваш смак, наприклад, приправою до шашлику.
    Крок 4 Щоковину посолили поперчили посипали спеціями
  • Загорніть шматочки щоковини у фольгу.
    Крок 5 Щоковина загорнута у фольгу
  • Потім покладіть у пакет і щільно зав'яжіть, щоб під час варіння вода не потрапляла в пакет. Для більш герметичної упаковки використовуйте 2-3 пакети, кожен з них щільно зав'язуючи. Покладіть пакети з щоковиною на дно каструлі, залийте водою. Після закипання варіть щоковину на повільному вогні 1,5-2 години (залежно від товщини сала). Каструлю краще взяти великого об'єму і води теж налийте побільше, щоб вона не википіла за цей час.
    Крок 6 Щоковина у пакеті вариться в каструлі з водою
  • Через зазначений час дістаньте пакети з щоковиною з каструлі і залиште до охолодження. Потім зніміть пакети і фольгу. Соковита, м'яка і ароматна варена щоковина з морквою і часником готова!
    Як приготувати щоковину рецепт з фото

Від авторів

Поради:
  • Перед тим як зав'язати пакет, обережно випустіть повітря. Чим щільніше прилягає фольга і пакет до м'яса, тим рівномірніше воно прогріється.
  • Перед нарізанням охолодіть шматок, тоді скибочки будуть рівними, а структура не розпадеться.
  • Наріжте щоку тоненькими скибочками і посипте свіжомеленим перцем або паприкою. Це підкреслить аромат і зробить страву ефектною на столі.
Спробуйте приготувати свинячу щоковину за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт як приготувати щоковину м’якою на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Цей рецепт шукають за запитами: щоковина варена, як приготувати щоковину
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close