Ароматна і навариста шурпа з баранини — класична страва східної кухні, яка ідеально зігріває і насичує. Довге томління на повільному вогні робить м'ясо м'яким, а бульйон — густим, насиченим овочевим смаком зі спеціями. У цьому класичному рецепті шурпи немає нічого зайвого: тільки свіжі продукти, терпіння і трохи любові до процесу ❤️ Домашня простота робить його особливо смачним і душевним.
Інгредієнти
- 500 г баранини на кістці
- 3 картоплини
- 2 моркви
- 2 болгарських перці
- 4 помідори
- 2 цибулини
- 2 зубчики часнику
- 1 щіпка сушеного базиліка
- сіль за смаком
- перець за смаком
- зелень за смаком
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування шурпи з бараниною.
- Кладемо м'ясо в каструлю, заливаємо водою, солимо і варимо не менше 2–3 годин на слабкому вогні, поки баранина не почне відходити від кістки.
- Великими шматками нарізаємо картоплю, моркву, перець, помідори і цибулю. Часник нарізаємо пластинками.
- У каструлю спочатку відправляємо картоплю з морквою, варимо приблизно півгодини.
- Туди ж відправляємо перець і готуємо ще 15–20 хвилин.
- Фінальна добавка: помідори з цибулею, спеціями і часником, перемішуємо і залишаємо на повільному вогні ще близько півгодини.
- Перед подачею прикрашаємо нарізаною зеленню кожну порцію.
Від авторів
Спробуйте приготувати шурпу за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїми враженнями!
І не забудьте, ви знайшли рецепт шурпи на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️