Ніжний суп-пюре з кабачків з плавленим сиром і хрусткими грінками – ідеальна страва для легкого обіду або вечері. Він поєднує в собі м'який смак овочів, вершкову текстуру і аромат підсмаженого хліба.
Інгредієнти
- 1-2 кабачки
- 2 картоплини
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1-2 зубчики часнику
- 1 плавлений сирок
- сіль, мелений перець, куркума за смаком
- зелень за смаком
- рослинна олія для обсмажування
Для грінок:
- 100 г білого хліба
- 1 ст.л. рослинної олії
- 1 зубчик часнику
- ½ ч.л. солі
- 1 ч.л. сухих спецій (паприка, прованські трави або зіра)
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі інгредієнти для приготування супу-пюре з кабачків і картоплі.

- Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Очистіть і подрібніть часник.

- У каструлю налийте 1-2 ст.л. рослинної олії і обсмажте нарізані цибулю і часник до прозорості.

- Моркву очистіть, натріть на крупній тертці, додайте до цибулі.

- Картоплю очистіть, наріжте невеликими шматочками. Додайте в каструлю. Продовжуйте обсмажувати овочі до м'якості моркви.

- Кабачки очистіть, наріжте невеликими шматочками. Додайте в каструлю з овочами.

- Залийте овочі водою, щоб вона не повністю їх покривала (приблизно 450-500 мл). Доведіть воду до кипіння, прикрийте каструлю кришкою і варіть суп-пюре з кабачками на повільному вогні 20 хвилин.

- Поки супчик вариться, приготуйте грінки. Наріжте хліб невеликими кубиками.

- До рослинної олії додайте подрібнений часник, сіль та спеції.

- Залийте олією зі спеціями нарізані кубики хліба, акуратно перемішайте.

- Викладіть грінки у форму для запікання, вирівняйте в один шар. Поставте в розігріту до 180°C духовку, запікайте 10-15 хвилин до красивої золотистої скоринки.

- Коли овочі будуть готові, додайте до супу дрібно нарізаний або натертий плавлений сир. Суп посоліть, додайте мелений перець і куркуму за смаком, проваріть під кришкою ще 5 хвилин.

- Зніміть каструлю з супом з вогню. Пробийте суп занурювальним блендером до консистенції пюре.

- Кабачковий суп-пюре готовий! Подавайте суп відразу після приготування, поки він гарячий і запашний. Додайте в тарілку з супом дрібно нарізану зелень і грінки. З зелені я використовую петрушку або кінзу.

Від авторів
Поради:
- Цей суп можна готувати цілий рік – влітку з молодих кабачків, взимку із заморожених овочів. Він завжди виходить ніжним і ароматним.
- Якщо ви не використовуєте молочні продукти, замініть плавлений сир авокадо або ложкою хумусу – смак залишиться м'яким, але набуде цікавої нотки.













