Кабачковий суп-пюре з плавленим сиром та грінками

303
Автор : Olena Brusenska
Ніжний суп-пюре з кабачків з плавленим сиром і хрусткими грінками – ідеальна страва для легкого обіду або вечері. Він поєднує в собі м'який смак овочів, вершкову текстуру і аромат підсмаженого хліба.
Підготовка 15 minutes
Приготування 35 minutes
Кухня Європейська
Категорія Перші страви
Порції 3
Калорійність (100г) 60

Інгредієнти
  

  • 1-2 кабачки
  • 2 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1-2 зубчики часнику
  • 1 плавлений сирок
  • сіль, мелений перець, куркума за смаком
  • зелень за смаком
  • рослинна олія для обсмажування

Для грінок:

  • 100 г білого хліба
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1 зубчик часнику
  • ½ ч.л. солі
  • 1 ч.л. сухих спецій (паприка, прованські трави або зіра)

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування супу-пюре з кабачків і картоплі.
    Крок 1 Інгредієнти для приготування супу-пюре з кабачків і картоплі
  • Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Очистіть і подрібніть часник.
    Крок 2 Дрібно нарізані цибуля та часник
  • У каструлю налийте 1-2 ст.л. рослинної олії і обсмажте нарізані цибулю і часник до прозорості.
    Крок 3 Цибуля та часник обсмажуються в каструлі
  • Моркву очистіть, натріть на крупній тертці, додайте до цибулі.
    Крок 4 Натерту моркву додали до каструлі
  • Картоплю очистіть, наріжте невеликими шматочками. Додайте в каструлю. Продовжуйте обсмажувати овочі до м'якості моркви.
    Крок 5 До каструлі додали нарізану невеликими шматочками картоплю
  • Кабачки очистіть, наріжте невеликими шматочками. Додайте в каструлю з овочами.
    Крок 6 Кабачки нарізані невеликими шматочками додали в каструлю
  • Залийте овочі водою, щоб вона не повністю їх покривала (приблизно 450-500 мл). Доведіть воду до кипіння, прикрийте каструлю кришкою і варіть суп-пюре з кабачками на повільному вогні 20 хвилин.
    Крок 7 Овочі залиті водою варяться в каструлі
  • Поки супчик вариться, приготуйте грінки. Наріжте хліб невеликими кубиками.
    Крок 8 Нарізаний маленькими кубиками хліб
  • До рослинної олії додайте подрібнений часник, сіль та спеції.
    Крок 9 До олії додали сіль часник спеції
  • Залийте олією зі спеціями нарізані кубики хліба, акуратно перемішайте.
    Крок 10 Хліб перемішали з олією та спеціями
  • Викладіть грінки у форму для запікання, вирівняйте в один шар. Поставте в розігріту до 180°C духовку, запікайте 10-15 хвилин до красивої золотистої скоринки.
    Крок 11 Запечені до золотої скоринки грінки
  • Коли овочі будуть готові, додайте до супу дрібно нарізаний або натертий плавлений сир. Суп посоліть, додайте мелений перець і куркуму за смаком, проваріть під кришкою ще 5 хвилин.
    Крок 12 До супу пюре з кабачками додали плавлений сир
  • Зніміть каструлю з супом з вогню. Пробийте суп занурювальним блендером до консистенції пюре.
    Крок 13 Готовий суп пробили занурювальним блендером
  • Кабачковий суп-пюре готовий! Подавайте суп відразу після приготування, поки він гарячий і запашний. Додайте в тарілку з супом дрібно нарізану зелень і грінки. З зелені я використовую петрушку або кінзу.
    Суп пюре з кабачків і картоплі рецепт з фото

Від авторів

Поради:
  • Цей суп можна готувати цілий рік – влітку з молодих кабачків, взимку із заморожених овочів. Він завжди виходить ніжним і ароматним.
  • Якщо ви не використовуєте молочні продукти, замініть плавлений сир авокадо або ложкою хумусу – смак залишиться м'яким, але набуде цікавої нотки.
Спробуйте приготувати суп пюре з кабачками за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт кабачкового супу-пюре на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Цей рецепт шукають за запитами: кабачковий суп пюре, суп пюре з кабачків
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close