Легкий та смачний кабачковий суп: покроковий рецепт з фото

240
Автор : Olena Brusenska
Ніжний суп з кабачка з сочевицею порадує вас приємною текстурою і м'яким смаком. Він швидко готується і чудово насичує, залишаючись при цьому корисним і легким. Такий овочевий супчик, багатий білком і клітковиною, підходить для вегетаріанців і тих, хто дотримується збалансованого харчування.
Підготовка 15 minutes
Приготування 30 minutes
Кухня Європейська
Категорія Перші страви
Порції 4
Калорійність (100г) 67

Інгредієнти
  

  • 1-2 молодих кабачки
  • 3 картоплини
  • 2-3 помідора
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 200-250 г червоної сочевиці
  • 1-2 ст.л. рослинної олії
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець мелений за смаком
  • зелень за смаком

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування супу з кабачками.
    Крок 1 Інгредієнти для приготування супу з кабачками
  • Сочевицю добре промийте, залийте холодною водою (приблизно 2 л). Кількість крупи використовуйте залежно від бажаної густоти супу. Поставте каструлю з сочевицею на вогонь. Коли вода закипить, зніміть шумівкою піну.
    Крок 2 Промиту сочевицю залили водою поставили варить
  • Картоплю очистіть, наріжте на невеликі шматочки і додайте в каструлю з сочевицею.
    Крок 3 Нарізану картоплю додали в каструлю
  • Кабачки очистіть, наріжте кубиками і додайте в каструлю з супом. Варіть овочі до готовності картоплі (приблизно 15 хвилин).
    Крок 4 В каструлю додали нарізані кабачки
  • Моркву очистіть, наріжте або натріть на крупній тертці. Викладіть моркву на добре розігріту і змащену олією сковороду, обсмажте пару хвилин.
    Крок 5 Натерта морква обсмажується на сковороді
  • Цибулю очистіть, дрібно наріжте і додайте до моркви. Обсмажте овочі ще 3 хвилини.
    Крок 6 Дрібно нарізану цибулю додали на сковороду
  • Наріжте помідори соломкою або кубиками. Додайте нарізані помідори на сковороду і протушкуйте 2-3 хвилини.
    Крок 7 На сковороду додали нарізані помідори
  • Обсмажені овочі викладіть в каструлю з кабачковим супом. Додайте лавровий лист, сіль, перець за смаком. Накрийте каструлю кришкою і варіть суп на повільному вогні ще 10 хвилин.
    Крок 8 В каструлю виклали обсмажені овочі додали сіль лавровий лист мелений перець
  • Легкий і смачний суп із кабачків з сочевицею готовий! Перед подачею дайте супу трохи настоятися під кришкою, щоб смак став більш насиченим. Розлийте по тарілках, додайте дрібно нарізану зелень (кріп, петрушку або кінзу).
    Суп з кабачка рецепт з фото

Від авторів

Поради:
  • Якщо хочете знизити калорійність страви, не обсмажуйте овочі, а додайте їх сирими.
  • Для аромату можна додати дрібку куркуми, коріандру або копченої паприки – ці спеції чудово поєднуються з овочами і додадуть супу золотистого відтінку.
Спробуйте приготувати суп кабачковий за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт супу з кабачка на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Цей рецепт шукають за запитами: кабачковий суп, суп з кабачка
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close