Ніжний суп з кабачка з сочевицею порадує вас приємною текстурою і м'яким смаком. Він швидко готується і чудово насичує, залишаючись при цьому корисним і легким. Такий овочевий супчик, багатий білком і клітковиною, підходить для вегетаріанців і тих, хто дотримується збалансованого харчування.
Інгредієнти
- 1-2 молодих кабачки
- 3 картоплини
- 2-3 помідора
- 1 цибулина
- 1 морква
- 200-250 г червоної сочевиці
- 1-2 ст.л. рослинної олії
- 1 лавровий лист
- сіль, перець мелений за смаком
- зелень за смаком
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі інгредієнти для приготування супу з кабачками.

- Сочевицю добре промийте, залийте холодною водою (приблизно 2 л). Кількість крупи використовуйте залежно від бажаної густоти супу. Поставте каструлю з сочевицею на вогонь. Коли вода закипить, зніміть шумівкою піну.

- Картоплю очистіть, наріжте на невеликі шматочки і додайте в каструлю з сочевицею.

- Кабачки очистіть, наріжте кубиками і додайте в каструлю з супом. Варіть овочі до готовності картоплі (приблизно 15 хвилин).

- Моркву очистіть, наріжте або натріть на крупній тертці. Викладіть моркву на добре розігріту і змащену олією сковороду, обсмажте пару хвилин.

- Цибулю очистіть, дрібно наріжте і додайте до моркви. Обсмажте овочі ще 3 хвилини.

- Наріжте помідори соломкою або кубиками. Додайте нарізані помідори на сковороду і протушкуйте 2-3 хвилини.

- Обсмажені овочі викладіть в каструлю з кабачковим супом. Додайте лавровий лист, сіль, перець за смаком. Накрийте каструлю кришкою і варіть суп на повільному вогні ще 10 хвилин.

- Легкий і смачний суп із кабачків з сочевицею готовий! Перед подачею дайте супу трохи настоятися під кришкою, щоб смак став більш насиченим. Розлийте по тарілках, додайте дрібно нарізану зелень (кріп, петрушку або кінзу).

Від авторів
Поради:
- Якщо хочете знизити калорійність страви, не обсмажуйте овочі, а додайте їх сирими.
- Для аромату можна додати дрібку куркуми, коріандру або копченої паприки – ці спеції чудово поєднуються з овочами і додадуть супу золотистого відтінку.








