Сирна піца, від якої неможливо відірватися

148

Сирна піца – загальновідомий шедевр італійської кухні. 🍕 Її вишуканий смак підкорив серця і шлунки гурманів по всьому світу. Історія смачної страви почалася в далекому 1889 році, коли вперше її приготував неаполітанець Рафаеле Еспозіто. Більшість піц, придуманих після, ґрунтувалися на цьому рецепті.

Сучасну сирну піцу готують по-різному, експериментуючи з начинками, соусами, подачею, тістом, формами і розміром. Напрочуд смачна піца в онлайн-ресторані Yapiko. Її апетитна начинка, що тягнеться, тонке тісто і приголомшливий аромат занурюють у царство ідеальних смаків, гармонії та насолоди.

Якщо ж ви любите готувати вдома і у вас для цього достатньо часу, спробуйте приготувати смачну сирну піцу за рецептом, яким з нами поділилися піцайоло з Япіко. Ви будете приємно здивовані смачними результатами. 🧀 🤗

Інгредієнти

Для тіста
220 г борошна
1 ч.л. сухих дріжджів (активних)
1 ч.л. цукру
100 мл оливкової олії
0.5 ч.л. солі
120 мл води теплої

Для соусу
1 цибулина
2 зубчики часнику
150 г помідорів
1 ст.л. оливкової олії
мелений чорний перець за смаком
сіль за смаком

Для начинки
100 г моцарели
50 г пармезану
50 г сиру чеддер
50 г сиру Дор Блю

Покрокова інструкція

  1. Підготуйте продукти для приготування сирної піци.
  2. У глибокій мисці змішайте сухі дріжджі, цукор, сіль і теплу воду. Накрийте харчовою плівкою і приберіть убік на 10 хвилин.
  3. Просійте борошно двічі – це збагатить його киснем, унаслідок чого тісто вийде пишнішим і м’якшим.
  4. Зберіть борошно гіркою, у центрі зробіть невелике заглиблення. Влийте 80 мл оливкової олії та заготовку з дріжджами.
  5. Змастіть руки олією, що залишилася, і замісіть м’яке тісто. Сформуйте з тіста кулю, викладіть у присипану борошном миску і знову накрийте харчовою плівкою. Приберіть у тепле місце на 1 годину.
  6. Приготуйте соус для сирної піци. Для цього дрібно наріжте очищені цибулю та часник. Помідори очистіть від шкірки, подрібніть.
  7. Обсмажте цибулю з часником на оливковій олії 1-2 хвилини. Додайте помідорну масу, сіль і мелений перець, протушкуйте на слабкому вогні приблизно 5 хвилин.
  8. Для начинки всі види сиру натріть на тертці, змішайте.
  9. Тісто, що піднялося, злегка перемісіть, розкачайте корж завтовшки близько 5 мм. Акуратно перекладіть на застелене деко.
  10. Змастіть корж соусом, не доходячи до краю 1,5-2 см. Викладіть сирну суміш і розподіліть рівномірним шаром.
  11. Випікайте сирну піцу 15-20 хвилин у духовці, розігрітій заздалегідь до 190 градусів.

Спробуйте приготувати сирну піцу за рецептом від Yapiko і поділіться в коментарях своїм враженням!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close