Сирна піца – загальновідомий шедевр італійської кухні. 🍕 Її вишуканий смак підкорив серця і шлунки гурманів по всьому світу. Історія смачної страви почалася в далекому 1889 році, коли вперше її приготував неаполітанець Рафаеле Еспозіто. Більшість піц, придуманих після, ґрунтувалися на цьому рецепті.
Сучасну сирну піцу готують по-різному, експериментуючи з начинками, соусами, подачею, тістом, формами і розміром. Напрочуд смачна піца в онлайн-ресторані Yapiko. Її апетитна начинка, що тягнеться, тонке тісто і приголомшливий аромат занурюють у царство ідеальних смаків, гармонії та насолоди.
Якщо ж ви любите готувати вдома і у вас для цього достатньо часу, спробуйте приготувати смачну сирну піцу за рецептом, яким з нами поділилися піцайоло з Япіко. Ви будете приємно здивовані смачними результатами. 🧀 🤗
Інгредієнти
Для тіста
220 г борошна
1 ч.л. сухих дріжджів (активних)
1 ч.л. цукру
100 мл оливкової олії
0.5 ч.л. солі
120 мл води теплої
Для соусу
1 цибулина
2 зубчики часнику
150 г помідорів
1 ст.л. оливкової олії
мелений чорний перець за смаком
сіль за смаком
Для начинки
100 г моцарели
50 г пармезану
50 г сиру чеддер
50 г сиру Дор Блю
Покрокова інструкція
- Підготуйте продукти для приготування сирної піци.
- У глибокій мисці змішайте сухі дріжджі, цукор, сіль і теплу воду. Накрийте харчовою плівкою і приберіть убік на 10 хвилин.
- Просійте борошно двічі – це збагатить його киснем, унаслідок чого тісто вийде пишнішим і м’якшим.
- Зберіть борошно гіркою, у центрі зробіть невелике заглиблення. Влийте 80 мл оливкової олії та заготовку з дріжджами.
- Змастіть руки олією, що залишилася, і замісіть м’яке тісто. Сформуйте з тіста кулю, викладіть у присипану борошном миску і знову накрийте харчовою плівкою. Приберіть у тепле місце на 1 годину.
- Приготуйте соус для сирної піци. Для цього дрібно наріжте очищені цибулю та часник. Помідори очистіть від шкірки, подрібніть.
- Обсмажте цибулю з часником на оливковій олії 1-2 хвилини. Додайте помідорну масу, сіль і мелений перець, протушкуйте на слабкому вогні приблизно 5 хвилин.
- Для начинки всі види сиру натріть на тертці, змішайте.
- Тісто, що піднялося, злегка перемісіть, розкачайте корж завтовшки близько 5 мм. Акуратно перекладіть на застелене деко.
- Змастіть корж соусом, не доходячи до краю 1,5-2 см. Викладіть сирну суміш і розподіліть рівномірним шаром.
- Випікайте сирну піцу 15-20 хвилин у духовці, розігрітій заздалегідь до 190 градусів.
Спробуйте приготувати сирну піцу за рецептом від Yapiko і поділіться в коментарях своїм враженням!