Це, мабуть, мій улюблений сирний крем-суп. Рецепт вважаю майже ідеальним для тих, хто любить насичений смак сиру в поєднанні з овочами та вершками. Оксамитова текстура, апетитний колір і легкий сирний аромат роблять цей чудо-суп по-справжньому ресторанною стравою 🍽 В основі — плавлений і твердий сири, які створюють густу консистенцію та насичений смак. Сирний крем-суп вражає не лише смаком, а й виглядом.
Інгредієнти
- 90 г плавленого сиру
- 220 г картоплі
- 70 г ріпчастої цибулі
- 50 г моркви
- 120 мл вершків
- 30 г вершкового масла
- 40 г рослинної олії
- 200 мл води
- сіль за смаком
- кріп за смаком
- твердий сир (голландський) за смаком
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування сирного крем-супу.
- Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву — півкільцями.
- У сотейнику розігрійте рослинну олію й обсмажте овочі 4–5 хвилин до м’якості.
- Картоплю наріжте слайсами, додайте до овочів і залийте водою так, щоб вона покривала картоплю. Варіть 20 хвилин.
- Влийте вершки, додайте вершкове масло й готуйте ще 10 хвилин.
- Покладіть нарізаний кубиками плавлений сир, посоліть і перемішайте до розчинення.
- Збийте суп блендером до однорідної, кремової консистенції.
- Розлийте по тарілках і прикрасьте подрібненим кропом і тертим твердим сиром.
Від авторів
Спробуйте приготувати крем-суп сирний за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїми враженнями!
І не забудьте, ви знайшли рецепт сирного крем-супу на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️