Любите смачно й ситно поїсти? Ніжний сирний суп з грибами і куркою — саме те, що вам потрібно. Поєднання вершкової м’якості сиру, насиченості грибів і легкості курячого м’яса не лише дарує справжнє задоволення смаком, а й чудово втамовує голод. Готувати його приємно, а фінальна оксамитова густота й апетитний вигляд неодмінно сподобаються всім 😋
Інгредієнти
- 300 г курячої грудки
- 300 г печериць
- 1 цибулина
- 1 морква
- 4 картоплини
- 400 г плавленого сиру
- 2 ст.л. рослинної олії
- 3 л води
- сіль за смаком
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі інгредієнти для приготування сирного супу з шампіньйонами та куркою.
- У каструлю наливаємо воду, додаємо вимиту курячу грудку й доводимо до кипіння, знімаючи піну. Варимо на слабкому вогні близько пів години.
- Моркву очищуємо й тремо на великій тертці, цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
- На сковороді розігріваємо рослинну олію й обсмажуємо цибулю з морквою 3–5 хвилин до золотистого кольору.
- Шампіньйони очищаємо, нарізаємо й додаємо до овочів. Готуємо під кришкою 5 хвилин, поки гриби не зменшаться в об’ємі.
- Картоплю очищаємо й нарізаємо кубиками.
- Виймаємо відварену грудку, даємо їй трохи охолонути, потім нарізаємо шматочками.
- У киплячий бульйон додаємо картоплю та курку, злегка солимо. Варимо 10 хвилин.
- Додаємо овочі з грибами, перемішуємо й варимо ще 5 хвилин після закипання.
- Викладаємо в суп плавлений сир, розмішуємо до повного розчинення. За потреби досолюємо.
- Доводимо суп до кипіння, знімаємо з вогню й даємо настоятися 15 хвилин.
Від авторів
Спробуйте приготувати суп сирний з грибами і куркою за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїми враженнями!
І не забудьте, ви знайшли рецепт сирного супу з куркою і грибами на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️