Том Ям з морепродуктами: класичний рецепт українською

230
Автор : Igor Anisimov
Сьогодні ми будемо готувати Том Ям. Рецепт класичний, але за бажанням ви завжди можете його відкоригувати під свій персональний смак. Нехай на ці кілька десятків хвилин кухня перетвориться на затишне тайське вуличне кафе. Суп, який водночас гострий, солоний, солодкий і кислий, з першої ложки залишає відбиток пам'яті, і сплутати його з чимось попросту неможливо. Приголомшливе поєднання пряного бульйону, морепродуктів, гострої пасти та кокосового молока 🥥
Підготовка 15 minutes
Приготування 25 minutes
Кухня Азіатська
Категорія Перші страви
Порції 4
Калорійність (100г) 75

Інгредієнти
  

  • 1 л води або рибного бульйону
  • 2 стебла лемонграсу
  • 3 скибочки галангалу або імбиру
  • 5 листків кафрського лайма
  • 2 ст.л. пасти Том Ям
  • 300 г очищених креветок
  • 150 г кальмарів, мідій або інших морепродуктів
  • 150 г овочів або грибів
  • 200 мл кокосових вершків або молока
  • 2 ст.л. рибного соусу
  • 2 лайма для соку
  • 1 перець чилі
  • 1 ч.л. цукру
  • рис пропарений для подачі

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування супу Том Ям.
  • У каструлі доведіть до кипіння воду або рибний бульйон, додайте нарізані лемонграс з галангалом та листям лайма.
  • Протягом наступних 5–7 хвилин варіть майбутній суп на середньому вогні, щоб спеції віддали аромат.
  • За бажанням вийміть великі шматочки трав.
  • Додайте пасту Том Ям і ретельно перемішайте до повного розчинення.
  • Подрібнені овочі або гриби внесіть у суп і варіть буквально пару хвилин.
  • Тепер додаємо креветки та інші морепродукти, даємо провариться не більше 5 хвилин. Вкрай важливо дотриматися таймінгу, інакше вони стануть «гумовими». Варимо поки креветки не набудуть рожевого кольору і не стануть м'якими.
  • Влийте кокосові вершки, перемішайте.
  • Тепер вмішуємо рибний соус з цукром та соком лайма. Саме час спробувати й остаточно вивести смак супу.
  • Знімаємо Том Ям з вогню та розливаємо по тарілках. Подавайте з пропареним рисом та скибочкою лайма.

Від авторів

Спробуйте приготувати Том Ям з пастою за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїми враженнями!
І не забудьте, ви знайшли рецепт супу Том Ям на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Цей рецепт шукають за запитами: рецепт том ям, том ям рецепт
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close