Том Ям Кай (Гай): тайський суп з куркою і печерицями

219
Автор : Igor Anisimov
Том Ям з куркою, рецепт якого я пропоную, — ідеальний у балансі кислоти, гостроти і ніжного аромату прянощів. Це не адаптація, а класичний представник тайської кухні, де «том» означає кип'ятіння, «ям» — суміш смаків, а «гай» — курка 🐓 У ньому чудово поєднуються лайм, лемонграс, чилі і куряче м'ясо. За бажанням можна додати кокосове молоко, щоб отримати більш м'який і вершковий смак.
Підготовка 20 minutes
Приготування 35 minutes
Кухня Азіатська
Категорія Перші страви
Порції 4
Калорійність (100г) 74

Інгредієнти
  

  • 300 г курячої грудки
  • 1.2 л курячого бульйону
  • 6 листків лайма сушених
  • 30 г кінзи
  • 150 г печериць
  • 2 ст.л. пасти «Том Ям»
  • 3 стебла лемонграсу
  • 40 г кореня галангалу
  • 3 перці чилі
  • 1 цибуля-шалот
  • 2 ст.л. рибного соусу
  • 2 лайма
  • 100 г помідорів черрі
  • 30 г кокосової олії
  • сіль за смаком
  • цукор за смаком
  • 300 мл кокосового молока за бажанням
  • варений рис жасмин для подачі

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування Том Яма з куркою.
  • Видаліть сухі частини лемонграсу, а м'ясисті стебла злегка розімніть і наріжте по 2–3 см. Галангал подрібніть тонкими скибочками.
  • Цибулю-шалот очистіть і розріжте великими шматками, перець чилі наріжте після видалення насіння.
  • Кінзу промийте, порубайте листя, а стебельця зв'яжіть ниткою.
  • Куряче філе наріжте тонкими скибочками і обсмажте в половині кокосової олії 5 хвилин до легкої рум'яності, потім перекладіть до миски.
  • До каструлі додайте олію, що залишилася, обсмажте цибулю, галангал, лемонграс і перець чилі 2–3 хвилини.
  • Влийте курячий бульйон, додайте стебельця кінзи і листя лайма. Варіть на слабкому вогні 20 хвилин, потім процідіть бульйон.
  • До киплячого процідженого бульйону додайте нарізані печериці і варіть 5 хвилин.
  • Покладіть пасту «Том Ям», рибний соус і обсмажене куряче м'ясо, проваріть ще пару хвилин.
  • Додайте половинки черрі, влийте половину соку з лаймів, посоліть і за необхідності додайте трохи цукру.
  • Якщо хочете пом'якшити смак, влийте кокосове молоко і доведіть до кипіння, помішуючи.
  • Зніміть суп з вогню, всипте кінзу і подавайте гарячим з вареним рисом жасмин.

Від авторів

Спробуйте приготувати Том Ям з куркою за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїми враженнями!
І не забудьте, ви знайшли рецепт супу Том Ям з куркою на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв та напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️
Цей рецепт шукають за запитами: том ям з куркою
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close