Тушена капуста без м’яса: рецепт українською

4K
Автор : Valeria Karpenko
Ділюся з вами рецептом класичної тушкованої капусти, який мені дістався від бабусі. Скільки я не куштувала цю страву в гостях або в закладах, бабусин варіант приготування залишається для мене найсмачнішим і найвдалішим!
Підготовка 10 minutes
Приготування 30 minutes
Кухня Європейська
Категорія Основні страви
Порції 6
Калорійність (100г) 67

Інгредієнти
  

  • 1.2 кг капусти зимового сорту (якщо у вас капуста зимового сорту, тушкування займе 35-40 хвилин, якщо ж капуста молода, буде достатньо 15 хвилин)
  • 450 г цибулі
  • 350 г моркви
  • 3 ст.л. олії соняшникової
  • 3 ст.л. томатної пасти
  • 1.5 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. солі
  • зелень для прикраси (за бажанням)
  • перець чорний мелений (за бажанням)

Покрокова інструкція
 

  • Підготуйте всі продукти.
    Крок 1 Інгредієнти для приготування тушеної капусти
  • Нашинкуйте капусту, натріть моркву на крупній тертці, наріжте цибулю півкільцями.
    Крок 2 нашинкована капуста нарізана цибуля натерта морква
  • Розігрійте соняшникову олію в каструлі, пательні або сотейнику (у мене невелика каструлька). Обсмажте цибулю на середньому вогні до напівготовності (~3 хвилини).
    Крок 3 цибуля смажиться на середньому вогні
  • Додайте до цибулі моркву і смажте ще 3 хвилини.
    Крок 4 до цибулі додана морква
  • Додайте половину нашинкованої капусти і перемішайте з цибулею та морквою. Смажте на середньому вогні 3 хвилини, помішуючи. Капуста має стати м'якшою.
    Крок 5 до моркви і цибулі додана половина нашинкованої капусти
  • Додайте половину капусти, що залишилася, посоліть і добре перемішайте. Закрийте каструлю кришкою і тушкуйте 10 хвилин на слабкому вогні. Якщо капуста попалася не соковита (як у моєму випадку, ніяк не хотіла пускати сік), додайте під час тушкування 100-150 мл води.
    Крок 6 додана капуста що залишилася і сіль
  • У центрі каструлі розсуньте акуратно капусту і покладіть томатну пасту. Обсмажте її 1 хвилину і потім перемішайте з капустою.
    Крок 7 до тушкованої капусти додана томатна паста
  • Додайте цукор і перемішайте.
    Крок 8 до тушеної капусти доданий цукор
  • Продовжуйте смажити капусту на слабкому вогні ще приблизно 5-7 хвилин, до її повної готовності (ви визначите це за м'якістю і смаком тушкованої капусти).
    Крок 9 капуста смажиться на слабкому вогні до повної готовності
  • Смачна тушкована капуста готова! Перед подачею на стіл посипте її перцем і прикрасьте свіжим кропом.
    Крок 10 готова смачна тушкована капуста
  • Спробуйте приготувати тушену капусту за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням ?

Від авторів

Зберігайте собі цей рецепт тушеної капусти без м'яса та читайте інші рецепти українською на нашому сайті bazylik.com.ua ☘️
Ідея нашого проєкту BAZYLIK - покрокові рецепти з фото "від людей для людей". Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих і смачних страв, які ви зможете приготувати для своїх рідних та друзів ?❤️
Схожі запити рецепт тушеної капусти, тушена капуста, тушена капуста без м'яса, тушена капуста рецепт, тушкована капуста, тушкована капуста рецепт, як тушити капусту
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рейтинг рецепту




Максимальний розмір файлу: 5 МБ. Ви можете завантажити: image. Drop files here

Close
BAZYLIK – покрокові рецепти з фото ☘️ “від людей для людей”. © Since 2023. All rights reserved.
Close