Варення з агрусу – без перебільшення скарбниця корисних речовин. 👍✨ У терпкій ягоді міститься багато вітамінів С, Е, К, а також магній, цинк, йод і калій. Взимку ложечка варення з аґрусу допоможе впоратися із застудою, зарядить бадьорістю і, звичайно ж, порадує чудовим смаком. 😍 Таку заготовку можна використовувати як начинку для пирогів і млинців, додавати в каші, подавати з тостами і крекерами.Рецепт варення з аґрусу не складний. Прочитайте і переконайтеся! 😉
Інгредієнти
- 1 кг аґрусу
- 1 кг цукру
- 100 мл води
- 3 листочка вишні
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування варення з аґрусу. Банки та кришки простерилізуйте будь-яким зручним для вас способом.
- Ягоди аґрусу переберіть, промийте та почистіть від сухих хвостиків.
- У глибоку каструлю налийте 100 мл води, всипте половину цукру. Прокип'ятіть сироп 2-3 хвилини, періодично помішуючи.
- У киплячий сироп всипте ягоди, перемішайте і, щойно суміш закипить, вимкніть. Накрийте каструлю кришкою і приберіть убік на 6 годин.
- Знову доведіть до кипіння на слабкому вогні, всипте цукор, що залишився, і проваріть усе разом 5 хвилин. Зніміть з вогню і залиште на 6 годин.
- Втретє проваріть варення з аґрусу. Додайте листя вишні та прокип'ятіть ще 5 хвилин.
- Гаряче варення з агрусу розкладіть у стерилізовані банки та закатайте. 1 добу заготовка має постояти в теплі, після цього її можна переносити на зберігання в комору.
Від авторів
Спробуйте приготувати варення з аґрусу на зиму за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт варення з аґрусу на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️