Варення з аличі – хто не знає його чудовий кисло-солодкий смак? 😃 У сезон цих сонячних фруктів з вікон кожної оселі чутно його апетитний аромат. Така заготовка взимку дарує яскраві спогади про літо, радує чудовим смаком і красивим жовтеньким кольором. 💛Варення з аличі без кісточок чудово справляється з роллю начинки для пирогів і рулетів, ідеально доповнює каші, ранкові тости, вафлі, сирники і млинці. Не менш важливий і той факт, що готується воно дуже просто. Розповідаємо чудовий рецепт. 🥣
Інгредієнти
- 1.2 кг аличі
- 1 кг цукру
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування варення з аличі. Одразу простерилізуйте банки та кришки.
- Аличу промийте, розріжте навпіл і почистіть від кісточок.
- Помістіть фрукти в каструлю, засипте цукром і залиште на 10-12 годин. Обов'язково накривайте каструлю кришкою або марлевим рушником, інакше з'являться мошки.
- Поставте каструлю на слабкий вогонь і доведіть суміш до кипіння. Проваріть варення з аличі без кісточок 30 хвилин, періодично помішуючи. Воно стане густішим і потемніє.
- Гаряче варення з аличі розкладіть по банках, закатайте, переверніть догори дном і накрийте товстим рушником. Через добу банки можна прибрати в комору.
Від авторів
Спробуйте приготувати варення з аличі жовтої за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт варення з аличі на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️