Варення з черешень без кісточок – улюблена багатьма заготовка на зиму. 😋 Виявляється, зварити її зовсім не складно. Для цього знадобиться всього лише три інгредієнти: черешня, цукор і лимонна кислота. Сам процес приготування надзвичайно простий. Умовно його можна розділити на чотири етапи: видалення кісточок, вистоювання ягід із цукром, варіння і закручування. Стерилізувати черешневе варення за цим рецептом не треба. Дуже зручно і просто! Розповідаємо все в деталях. 👇
Інгредієнти
- 1 кг черешні
- 500 г цукру
- 0.5 ч.л. лимонної кислоти
Покрокова інструкція
- Підготуйте всі продукти для приготування варення з черешень без кісточок. Банки та кришки відразу простерилізуйте.
- Черешню переберіть, промийте під проточною водою і викладіть на рушник.
- За допомогою шпильки або спеціального приладу видаліть кісточки з черешні.
- Очищені ягоди перекладіть у глибоку каструлю, засипте цукром і залиште на півгодини.
- Прокип'ятіть черешневе варення на слабкому вогні 10 хвилин, всипте лимонну кислоту, перемішайте і через 2-3 хвилини вимкніть вогонь.
- Розкладіть варення з черешень у підготовлені банки, закрийте, переверніть догори дном і накрийте товстим рушником. Через 1 добу заготовки можна перенести в темне прохолодне місце.
Від авторів
Спробуйте приготувати варення з черешень без кісточок за нашим рецептом і поділіться в коментарях своїм враженням!
І не забудьте, ви знайшли рецепт черешневого варення на сайті bazylik.com.ua (щоб швидше нас знайти наступного разу, введіть у пошуковий рядок браузера «базилік рецепти») ☘️
Ідея нашого проекту BAZYLIK – покрокові рецепти з фото «від людей для людей». Ми публікуємо для вас перевірені рецепти простих, смачних страв і напоїв, які ви зможете приготувати для своїх рідних і друзів 🏠❤️